Vela, despre scandalul din Sectorul 1: 23 de persoane care au semnat şapte procese verbale, de la toate partidele, vor fi audiate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că nici instituția pe care o conduce și nici Guvernul nu au nicio implicare în procesul electoral, după scandalurile care au avut loc, mai ales la Sectorul 1 din Capitală. Vela spune că în ceea ce privește aceste incidente, ancheta este condusă de doi procuri care vor audia 23 de persoane care au semnat procesele verbale.

„Confirm că în urma analizelor şi cercetărilor, cei prezenţi în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, un membru al Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1, delegat din partea PPU-SL – cel care depozitează un sac – preşedintele Secţiei de Votare 141 din cadrul – care se vede că ridică un sac – şi 3 observatori, candidaţi din partea partidelor politice, care supraveghează procedura, cu aprobarea preşedintelui Biroului Electoral de circumscripţie Sector 1”, a declarat ministrul de Interne, joi, referindu-se la incidentele de la Sectorul 1.

Marcel Vela a spus că sunt verificate şapte procese-verbale.

„Cu privire la evenimentele de ieri şi de alaltăieri vreau să vă spun că primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel MAI a înaintat spre Parchetul Sectorului 1 acest dosar la care lucrează 2 procurori împreună cu colegii din MAI şi, din cele 473 de procese verbale, 7 din ele sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese verbale, din partea tuturor partidelor, precizez, vor fi audiate având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate vizavi de corectitudinea completării lor. În urma imaginilor publicate aseară în mass-media ne-am autosesizat şi în prezent se fac cercetări. (…) Vreau să precizez că MAI nu intervine în această verificare, dar sunt convins că ea va reflecta realitatea. MAI şi-a făcut şi îşi va face datoria în continuare” a mai afirmat Marcel Vela.

Marcel Vela a mai spus că au fost atacuri asupra Ministerului Afacerilor Interne, iar în acest context a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce este implicată în desfăşurarea alegerilor doar în măsura în care asigură măsuri de protecţie la secţiile de votare şi pe timpul transporturilor materialelor necesare procesului electoral, iar angajaţii ministerului intervin în proximitatea secţiilor de votare pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi pentru combaterea contravenţiilor şi infracţiunilor. În această ultimă privinţă, Vela a spus că au fost dispuse şi aplicate aceleaşi măsuri ca în cazul alegerilor prezidenţiale de anul trecut.  

„Aşadar am fost la datorie, am organizat procesul electoral în cele mai bune condiţii în toate atribuţiile pe care le-am avut în cadrul MAI, am avut 1.128 de evenimente sesizate, 461 neconfirmate şi am trimis spre parchete 279 de dosare penale”, a mai arătat Marcel Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...