Veneția, în pericol. Avertismentul UNESCO

Orașul Veneția este pus în pericol din cauza vaselor de croazieră care tranzitează centrul istoric. Dacă autoritățile nu vor lua măsuri urgente, UNESCO ar putea cere guvernului italian să intervină.

Veneția ar putea fi pusă pe lista orașelor aflate în pericol, dacă orașul nu interzice permanent acostarea vaselor de croazieră. UNESCO a avertizat că supraviețuirea Veneției va fi pusă în pericol.

„Este nevoie urgent de o soluție pe termen lung. O soluție care va împiedica accesul total la lagună, redirecționându-le către alte porturi din zonă”, a transmis UNESCO.

Conform The Guardian, în aprilie guvernul italian a decis interzicerea accesului în centrul istoric al Veneției al navelor de croazieră și cargo.

La începutul lunii iunie însă, o navă de croazieră a fost surprinsă în timp ce naviga în oraș.

Navele ar trebui să acosteze în apropiere. Interdicția va intra însă în vigoare odată cu finalizarea terminalelor din afara lagunei. Momentan însă nu a fost lansată o licitație pentru construcția lor.

„Din păcate, decizia Unesco a fost în aer de ceva timp. Punerea Veneției pe lista orașelor aflate în pericol ar fi o problemă serioasă pentru țara noastră și nu mai este timp de pierdut. Un pas important a fost deja făcut cu ultimul decret, dar trebuie să facem mai mult și să interzicem imediat trecerea navelor mari în canalul Giudecca”, a spus ministrul italian al culturii, Dario Franceschini.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...