Veneția schimbă regulile pentru turiști. Vor fi introduse taxe de acces

Veneția schimbă regulile pentru turiști și intenționează să impună o taxă de acces în oraș. Măsura ar urma să intre în vigoare din vara anului 2022.

Persoanele care vor dori să viziteze orașul-lagună vor plăti între 3 și 10 euro în funcție de sezon, informează Bloomberg.

Rezidenții și rudele acestora, copiii sub șase ani și persoanele cazate în hoteluri vor fi scutiți de la plata acestei taxe.

Proiectul aparține primăriei din Veneția și presupune obligativitatea ca turiștii să își programeze vizita astfel încât să fie evitată supraaglomerarea.

Restricțiile au fost votate săptămâna trecută. Primele discuții în legătură cu ele au avut loc încă din 2019, dar adoptarea lor a fost amânată în mod repetat din mai mute motive, printre care și cel legat de pandemie. De altfel, anul trecut, turismul din Veneția s-a prăbușit.

Veneția se confruntă de câțiva ani cu problema aglomerației cauzate de numărul uriaș de turiști. În 2017, mii de rezidenți au protestat față de impactul pe care îl are turismul asupra Veneției.

De la 1 august, navele de croazieră mari, acuzate că au pus în pericol centrul istoric, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, au fost interzise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...