Veste uriașă pentru dinamoviști: Când se va construi noul stadion Dinamo

Clubul Dinamo a dezvăluit data când stadionul din Ștefan Cel mare va fi predat Companiei Naționale pentru Investiții pentru a fi reconstruit de la zero.

Dinamo va anunța de ziua clubului, pe 14 mai, că stadionul din ”Ștefan cel Mare” va fi preluat de către Compania Națională de Investiții (CNI), potrivit sport.ro.

Asta înseamnă că Dinamo va trece la următorul pas, și anume licitația pentru studiul de fezabilitate. După încheierea licitației, clubul va afla exact cum va arăta noua arenă, câte locuri va avea și de ce facilități va beneficia.

Adrian Cefalan, directorul CNI estimează că lucrările pentru noul stadion vor începe de anul viitor. Asta implică demolarea actualei arene până la finalul anului calendaristic, pentru care CS Dinamo va suporta toate cheltuielile.

„La momentul acesta să faci o estimare… e cam greu (n.r. – pentru buget)! Să spunem că anul acesta facem partea de birocrație, noi începem licitația, Dinamo se apucă de demolare. Și dacă semnezi contractul, cei care câștigă au undeva la 2-3 luni o perioadă în care realizează proiectul tehnic. Lucrările vor începe undeva la începutul anului viitor.  Atunci va începe construirea. Demolarea, din punctul meu de vedere, probabil va începe undeva spre sfârșitul acestui an, după ce vom aproba construcția noului stadion”, a declarat, pentru sport.ro, Adrian Cefalan, directorul Companiei Naționale de Investiții.

Lucrările la noul stadion Dinamo vor începe în 2023

Dacă lucrările vor începe la începutul anului 2023, CNI estimează că, în doi ani, Dinamo va beneficia de noul stadion. Termenul poate fi prelungit în funcție de mai mulți factori.

„Având experiența celorlalte stadioane, undeva la 24 de luni, cam doi ani. Trebuie să ținem cont și de zonă. Steaua s-a construit într-un an și nouă luni, dar acolo a fost accesul mai ușor, loc foarte mare, pe când aici vor fi anumite constrângeri. La Steaua am putut lucra și în weekend, și seara, în condițiile în care nu aveai vecini. Acolo, între case, o să fie mai dificil. De asta și la Rapid a durat mai mult, fiecare stadion are particularitățile lui. Dar, repet, se va face!”, a declarat directorul CNI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...