Vești bune de la OMS: Speranța de viață a crescut cu 6 ani, în doar două decenii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că oamenii trăiesc în medie mai mult cu șase ani comparativ cu anul 2000. Așadar, speranța medie de viață la nivel global a ajuns la 73 de ani anul trecut, comparativ cu 67 cât era în urmă cu 20 de ani.

OMS dă și o veste proastă: maladiile cardiovasculare rămân principalul motiv de deces prematur la nivel mondial. Conform sursei citate, 16% dintre cei care mor, o fac din cauza unei boli de inimă.

De asemenea, Alzheimer și alte forme de demență au intrat în primele 10 maladii mortale din lume și au fost pe locul 3 în Europa și Statele Unite în 2019.

În clasamentul celor mai mortale boli este și diabetul. Numărul deceselor provocate de această boală a crescut cu 70% în ultimii 20 de ani, mai ales în rândul bărbaților.

OMS mai anunță că numărul global al deceselor provocate de boli transmisibile a scăzut cu aproximativ 30% în țările dezvoltate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...