Vești bune: Economia Franței a crescut cu 16% în trimestrul al treilea

Economia franceză s-a redresat în trimestrul trei din 2020, înregistrând o creştere cu 16%, a estimat joi Banca Centrală a Franţei, în linie cu prognoza sa precedentă, scrie Reuters.

A doua economie a zonei euro a scăzut cu 13,8% în trimestrul doi din 2020, cel mai sever declin de după Al Doilea Război Mondial, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19). După ridicarea restricţiilor, în 11 mai, activitatea economică s-a redresat, ajungând în septembrie la aproximativ 95% din nivelul înregistrat înainte de izbucnirea pandemiei, arată rezultatele unui studiu lunar efectuat de Banca Franţei în rândul a 8.500 de companii.

După redresarea semnificativă care a demarat în mai, economia franceză a arătat semne de slăbiciune în ultimele săptămâni. Creşterea numărului de cazuri de Covid-19 şi introducerea de restricţii parţiale în unele zone au sporit temerile consumatorilor şi a companiilor privind viitorul, conform studiului. Cele mai afectate sectoare sunt industria auto, hotelurile, restaurantele şi activităţile recreaţionale.

Şi preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a avertizat că „în locul unei reveniri în formă de ‘V’ la care speram ne temem că am putea avea un al doilea braţ al literei V puţin mai şubred”, referindu-se la faptul că situaţia este una deosebit de gravă în Franţa şi Spania.

Institutul Naţional de Statistică şi-a menţinut recent estimarea privind contractarea economiei Franţei cu 9% în 2020, din cauza efectelor pandemiei. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole