Vești bune pentru nostalgicii verii. ANM a anunțat vreme de plajă

Directorul serviciului de prognoză meteorologică a Administrației Naționale de Meteorologie, Florinele Georgescu, a anunțat că în acest weekend temperaturile ridicate ne vor permite să ne mai bucurăm puțin de mare.

Avem un scurt episod cu temperaturi deosebit de ridicate pentru ultima decadă a lunii septembrie. Mâine, îndeosebi, în partea de sud a țării, maxime între 34 și 36 de grade poate chiar 37 de grade izolat, în sudul Munteniei. Este adevărat că deși după-amiezele zilelor de azi și mâine vor fi deosebit de calde, totuși durata cu temperaturile acestea ridicate va fi mult redusă față de o lună de vară. Este foarte cald, dar de toamnă.

Chiar și așa, suntem cu maximele cu peste 10 grade față de normalul perioadei. Destul de cald va fi și pe parcursul nopților, urmând ca minimele nopților să se încadreze între 12 și 16, 17 grade în sud, chiar 20 de grade în zona litorală. De altfel, pentru acest weekend, va fi foarte frumos și bun de mers la mare, pentru că și apa mării are o temperatură plăcută, în jurul a 22 de grade”, a informat directorul ANM.

Săptămâna viitoare, chiar dacă mai scade puțin temperatura, va continua să se mențină peste normal (…) Putem continua vacanțele cu scurte ieșiri la mare, la munte, cam peste tot în țară”, a mai precizat Florinela Georgescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole