Vești bune! Persoanele vârstnice vor primi tichete de masă. Care sunt condițiile

Guvernul intenționează să adopte în ședința de joi un proiect de Ordonanță de Urgență privind acordarea unor tichete de masă pentru persoanele vârstnice. Astfel, valoarea tichetelor este de 180 de lei pe lună, iar condițiile sunt ca beneficiarul să aibă peste 75 de ani, iar pensia până la 704 lei.

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Boloș, susține că 300.000 de persoane vor beneficia de aceste tichete, iar finanțarea programului se va face din fonduri europene.

„Condiţia este impusă prin Programul Operaţional şi Fondul european de susţinere a persoanelor dezavantajate. Noi încercăm, prin negocierea cu Comisia, ca această măsură să continue şi în perioada următoare de programare, iar dacă fondurile reuşim să le negociem şi să le suplimentăm vom propune împreună cu Ministerul Muncii scăderea vârstei, astfel încât să avem în vedere cât mai mulţi beneficiari”, a precizat Boloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...