Vești proaste pentru turiști! Expert: Deja se simt efectele epidemiologice de pe litoralul românesc

Adriana Pistol, șefa INSP a precizat că deja se simt efectele epidemiologice de pe litoralul românesc, unde s-au înghesuit în mare parte români nevaccinați. Aceasta a mai precizat că valul 4 nu ar trebui să fie la fel de grav dacă rata de vaccinare este mare.

“În teorie, în măsura în care va crește rata de vaccinare, în măsura în care avem deja în jur de 40-50% populație protejată, fie prin vaccinare, fie prin boală în toate zonele, nu ar trebui să fie un val care să pună probleme din punct de vedere al severității, ceea ce implică spitalizare și așa mai departe. Dar totul depinde de modalitatea în care și noi respectăm niște măsuri.

Deja se vede efectul litoralului românesc, în care nu sunt aplicate și respectate măsurile. Acolo este cu predilecție populație nevaccinată.

Aceste cifre pe care le vedem vin și susțin această ipoteză că ar trebui să nu fie un val foarte serios, dar încurajând foarte mult vaccinarea”, a anunțat Adriana Pistol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cel mai valoros scriitor român a fost respins de Academie. În...

Propunerea ca Mircea Cărtărescu, unul dintre cei mai valoroși autori români contemporani, să fie acceptat în Academia Română a primit doar două voturi, fiind...

O avalanșă puternică a distrus cabana Capra din Munții Făgăraș

O avalanşă de mari dimensiuni a lovit sâmbătă seara cu putere cabana Capra din Făgăraș. Pe lângă avarierea construcției, a acoperit şi maşinile aflate...