„Viața creștină, fără uimire, devine plictisitoare”. Mesajul Papei Francisc, transmis de Florii

Papa Francisc a oficiat slujba de Florii duminică, în Bazilica Sfântul Petru, aproape goală. Slujba de Florii a marcat intrarea în Săptămâna Paştelui pentru credincioșii catolici.

Trăim Săptămâna Mare pentru a doua oară în context pandemic. Anul trecut am fost mai șocați, anul acesta suntem mai încercați”, a spus Sfântul Părinte.

În fața lui Dumnezeu, atitudinea trebuie să fie aceea a „uimirii”, nu a „admirației”, a mai spus Papa Francisc: „În cazul în care credința își pierde uimirea, devine surdă”.

Cerem harul uimirii. Viața creștină, fără uimire, devine plictisitoare”, a adăugat Papa.

Odată cu sărbătoarea Duminicii Floriilor, „am intrat în Săptămâna Mare. Pentru a doua oară o trăim în contextul pandemiei. Anul trecut am fost mai șocați, anul acesta suntem mai încercați. În această situație istorică și socială, ce face Dumnezeu? Ia crucea, preia răul, mai ales cel spiritual, pentru că Cel Rău profită de crize pentru a semăna neîncredere și disperare”.

Anul acesta procesiunea credincioşilor cu ramuri de măslin a fost anulată, iar Piața Sfântul Petru a fost închisă, pentru a se evita aglomerația în Duminica Floriilor, astfel că Papa Francisc a sărbătorit liturghia cu doar câțiva credincioși prezenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...