Vicepremierul, anunț despre reluarea cursurilor în toamnă: Guvernul lucrează pe mai multe scenarii

Vicepremierul Raluca Turcan spune că Executivul dorește reluarea cursurilor față în față. Pentru acest lucru e nevoie de suplimentarea spațiilor de predare, pentru a fi asigurată distanțarea dintre elevi. Turcan spune însă că se lucrează la mai multe scenarii pentru începerea noului an școlar.

„Guvernul lucrează pe mai multe scenarii. Noi ne dorim revenirea la o viață normală, dacă condițiile epidemiologice ne permit reluarea cursurilor anului școlar față în față. Avem, însă, și alte scenarii care să aducă elementele de predare online în diferite proporții și dacă vom apela și la predarea online sau la învățarea față în față, împreună cu dumneavoastră, cei care investiți în infrastructura școlară, va trebui să luăm măsuri astfel încât în școli, în clase să fie condiții de distanțare pentru elevi, să suplimentăm spațiile de predare, astfel încât săi avem și partea de securitate sanitară pentru copii, cât și partea de calitate a serviciilor educaționale, de care se ocupă Ministerul Educației”, a spus Turcan la o întâlnire cu reprezentanții Asociației Orașelor din România, potrivit Mediafax.

Școlile au fost închise în România, la jumătatea lunii martie. Recent, ministrul Educației, Monica Anisie, a spus că este posibil ca elevii să revină parțial la unitățile de învățământ, începând din septembrie. Astfel, o parte dintre elevi vor veni fizic la școală, iar o altă parte va face cursuri online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...