Vicepremierul Dan Barna a anunțat în ce condiții România va introduce pașaportul de vaccinare

După ce premierul Florin Cîțu a respins ideea introducerii unui așa – zis „pașaport de vaccinare”, care să dovedească dacă o persoană a fost imunizată sau nu, vicepremierul Dan Barna a anunțat că această decizie va fi asumată de țările europene iar România va urma direcția general impusă.

Anunțul a fost făcut într-o emisiune susținută marți seara, la postul TV Digi24.

„Discuția este despre capacitatea de a dovedi că nu mai ești un pericol pentru societate. Dincolo de deciziile pe care le va lua România, dacă în toată Europa se va ajunge la un astfel de pașaport, dacă ea va fi asumată la nivelul țărilor europene sunt convins că și România va merge în direcția aceea”, a spus Dan Barna, marți seara, la Digi24.

Reprezentantul Guvernului a admis însă că nu va fi vorba de un document în adevăratul sens al cuvântului.

„Nu o să fie un pașaport formal, te duci la spital să primești pașaportul, asta nu o să se întâmple în România, asta spunea și premierul, însă capacitatea de a putea dovedi că ești o persoană sigură e un lucru care se va întâmpla firesc”, a mai spus vicepremierul.

Florin Cîțu a anunțat luni că în România nu vor fi utilizate certificatele verzi digitale pentru călătorii.

„Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”, a declarat Florin Cîțu, în timpul unei conferințe de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...