Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților cere un rol mai activ al bisericii în pandemie

Publicat: 23 apr. 2021, 10:49, de Cezar Amariei, în ACTUALITATE , ? cititori
Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților cere un rol mai activ al bisericii în pandemie
patriarhul daniel/ BOR

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Adrian Wiener (USR PLUS), consideră că Biserica Ortodoxă Română (BOR) ar trebui să fie mai activă în campania de vaccinare anti-Covid-19, pentru că este vorba de o problemă de securitate națională.

„Biserica Ortodoxă Română eu cred că ar trebui să aibă un rol mult mai activ aici. Este vorba de o problemă de securitate națională, de bunăstare a acestui popor, care are foarte multe implicații nu doar în sănătatea publică, ci și în economie și care nu poate să fie străină Bisericii Ortodoxe Române, este un proces foarte important prin care acest popor trece”, a declarat la RFI Adrian Wiener.

Deputatul USR PLUS susține că mulți preoți fac deja acest lucru, dar că acesta ar trebui extins la o scară mai largă.

„Preoții în principiu, foarte mulți dintre ei fac deja informal acest lucru. Din ce știu, se vorbește, este o temă de discuție în proximitatea bisericilor, dar cred că poate fi făcută și formal, pe o scară mult mai largă și oficial. Cred că ar trebui să participe la campania de informare, prin discurs public, prin înmânarea unor mici broșuri cu informații elementare legate de vaccinare. Cred că ar trebui ca transferul acesta de credibilitate să fie făcut în acest proces foarte-foarte important”, a mai spus ​vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților.