Vicepreședintele Ligii Studenților Iași spune că se îngrădește accesul la educație

Studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași vor putea participa la examene doar dacă dovedesc că s-au vaccinat anti-COVID, au anticorpi în urma îmbolnăvirii sau dacă prezintă un test PCR negativ pentru coronavirus.

Decizia luată de conducerea Universității e criticată însă de studenți.

Vicepreședintele Ligii Studenților Iași, Iulian Alfred Husac, spune că li se îngrădește accesul la educație în condițiile în care studenții nevaccinați vor fi nevoiți să scoată bani din buzunar pentru plata testelor.

Vor ataca în instanță decizia

„Se încalcă dreptul la educație al studenților, măsura s-a luat fără o comunicare prealabilă cu corpul studențesc. Măsura este una abuzivă și discriminează studenții, fiecare student ar trebui să aibă libertatea să aleagă dacă se vaccinează sau nu. Sunt impuse niște taxe deja foarte mari de studiu, dar încă o taxă de 1.200-1.500 de lei pe care ajunge un astfel de test. Dacă statul s-ar oferi să plătească pentru astfel de teste, evident că accesul la educație ar fi mult mai ușor”, spune Husac.

Liga Studenților din Iași intenționează să atace în instanță decizia Universității de Medicină:

„Noi sperăm că Universitatea de Medicină din Iași va publica hotărârea mai înainte de susținere, pentru a fi atacată în instanță sau, dimpotrivă, ar putea să o anuleze, să r evină la o comunicare cu corpul studențesc”, mai spune Husac, potrivit Europa FM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...