„Ce ați făcut ca premier pentru copiii care învață la lumânare?”, „Ați amanetat România la FMI?”, „Ați fost Avocatul Poporului sau al PSD?”, „L-ați trădat pe Corneliu Coposu?”, sunt doar o parte din întrebările la care fostul premier va răspunde în această seară.
Fost premier al României și fost avocat al poporului, Victor Ciorbea va da curs tirului de întrebări pe care jurnalista Denise Rifai i le va adresa diseară, în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.
De profesie jurist, politicianul a lucrat ca magistrat în perioada comunismului, a fost profesor universitar și are un doctorat în drept economic. Imediat după Revoluția din ’89 Victor Ciorbea a devenit unul dintre liderii Sindicatelor Române și a gestionat patrimoniul moștenit al sindicatelor din perioada comunistă.
„Ați scăpat de închisoare ca prin urechile acului?”
„Ce ați făcut ca premier pentru copiii care învață la lumânare?”, „Ați amanetat România la FMI?”, „Ați fost Avocatul Poporului sau al PSD?”, „L-ați trădat pe Corneliu Coposu?”, „De ce sunteți arogant cu presa?”, „V-ați meritat salariul de parlamentar?”, „Sunteți dator vândut băncilor?”, „Ați scăpat de închisoare ca prin urechile acului?”, acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care fostul premier al României, Victor Ciorbea, va trebui să răspundă în ediția de duminică a emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, difuzată la ora 22:30, la Kanal D.
A fost primarul Capitalei, apoi premierul României
În anul 1996 a fost ales primar al Capitalei, dar a părăsit funcția după șase luni de mandat, devenind Prim-ministru. În anul 2012 a fost ales Senator în Parlamentul României, funcție pe care a deținut-o timp de doi ani, pentru ca apoi să fie ales Avocat al Poporului.
În plan personal, Victor Ciorbea este căsătorit de 44 de ani, are o fiică și doi nepoți.
LĂCOMIA fără margini a familiei Ciorbea! S-au vândut stăpânului PSD pentru o viață peste condiția lor. Statul se comportă ca un infractor
„Victor Ciorbea (o coadă de topor a PSD-ALDE de-a lungul ofensivei împotriva Justiției), ”însuși statul se comportă ca un infractor tratându-și cu măsuri diferite cetățenii și încălcând astfel Constituția”.
”Datoriile familiei Ciorbea nu vin din eroarea unui plan de afaceri, nici din veniturile mici, nici din alte motive naturale sau divine. Ele au o singură sursă: lăcomia fără margini a unor oameni care vor să trăiască peste condiția lor, fiind dispuși pentru asta să se vândă cu totul primului stăpân care le satisface poftele. Statul român, adică noi toți, i-am dat și îi dăm domnului Ciorbea 50 000 de lei pe lună, peste 130 000 de euro pe an. Datoriile sale, șterse de sufletul mare al femeii cu broșă, se ridicau la vreo patru salarii lunare. Dar pentru cineva posedat de o asemenea lăcomie, nici acești bani nu au fost de ajuns, așa că a fost scutit de una dintre obligațiile pe care fiecare cetățean al acestei țări le are față de statul român și față de toți semenii lui. Asigurările de sănătate și impozitele pe salariu sunt traducerea financiară a solidarității pe care fiecare dintre noi o demonstrăm față de semenii noștri. Dar dacă domnul Ciorbea refuză de zece ani să-și plătească obligațiile față de stat și față de noi, de ce ar mai trebui el să beneficieze de toate drepturile de care beneficiază cei care își achită datoriile cetățenești?”