Victor Costache, din nou în Guvern. Cine este și ce avere are consilierul onorific al premierului

Victor Costache, fostul ministru al Sănătății, a fost numit în funcția de consilier onorific al premierului Florin Cîțu. El a fost ministru al Sănătății în Guvernul Ludovic Orban, însă a demisionat în luna martie 2020 după o declarație controversată legată de testarea în masă a bucureștenilor. Vezi mai jos cine este și ce avere are noul consilier onorific al lui Cîțu.

Victor Sebastian Costache s-a născut pe 18 martie 1974, la Iași. Fiind nepot de medici, el a crescut prin spitale. După ce a făcut un an de rezidențiat în România, el a decis să plece în Franța, unde a început de la început rezidențiatul. S-a specializat în chirurgie cardio-vasculară și toracică. Ulterior, a lucrat în spitale din Marea Britanie, Danemarca, Germania, Canada și SUA, mai bine de zece ani, după care a decis să revină în România.

La sfârșitul anului 2019 el a fost numit în funcția de ministru al Sănătății, în Guvernul Ludovic Orban. În luna martie a anului 2020, la o lună după ce a izucnit pandemia și în România, Costache a demisionat în urma unei declarații controversate legată de testarea în masă a bucureștenilor.

Luni seară, premierul Florin Cîțu l-a desemnat consilier onorific pe Victor Costache, ceea ce înseamnă că medicul se întoarce în Guvern.

Ce avere are consilierul lui Florin Cîțu

Costache era unul dintre cei mai bogați miniștri din Guvernul Orban. Conform ultimei sale declarații de avere, consilierul onorific al premierului Cîțu deține împreună cu soția sa trei case, un apartament, două autorurisme și o potocicletă, dar și patru terenuri în intravilan și două terenuri agricole.

Victor Costache deține, împreună cu soția sa, 3 case de locuit – o casă de 222 mp în localitatea Cisnădioara din Sibiu (dobândită prin contract de vânzare-cumpărare), o casă de 145,5 mp la Iași (donație de la mama actualului ministru), o casă de 126 mp în localitatea Cătănești din județul Vâlcea (moștenită de soția ministrului Sănătății) și un apartament de 57 mp în Râmnicu Vâlcea (și el moștenit de soția lui Victor Costache).

De asemenea, oficialul din Guvernul Cîțu are și 6 terenuri, dintre care 4 în intravilan (două în localitatea Cisnădioara din Sibiu, unul în Iași și unul în satul Cătănești din Vâlcea) și două terenuri agricole (unul în comuna Periș din Ilfov și unul în județul Iași).

Chirurgul are și două autoturisme BMW X5 (unul cumpărat în anul 2016 și unul în 2013) și o motocicletă Yamaha. De asemenea, el deține ceasuri și bijuterii în valoare de 30.000 de euro și două arme de vânătoare a câte 3.000 de euro fiecare.

În bancă, Victor Costache are conturi și depozite în valoare de 49.803,81 euro, 22.773,47 lei, 8.949 de dolari precum și 8.860 de lei în fonduri de investiții.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole