Victorie pentru Simona Halep în optimi la Australian Open. Urmează meciul cu Serena Williams

Simona Halep a reușit să treacă de poloneza Iga Swiatek în optimile turneului de Grand Slem. Australian Open. În sferturi se va întâlni cu Serena Williams.

Jucătoarea noastră, numărul doi mondial, a început apatic meciul, ceea ce i-a permis polonezei de 19 ani să câștige primul set cu 6-3.

Halep avea însă de „răzbunat” și eliminarea de la Roland Garros de anul trecut, când Swiatek a eliminat-o tot în optimi. Setul doi a jucat mult mai bine și i-a permis adversarei să câștige un singur ghem. A închis setul cu 6-1.

Setul trei a fost mai echilibrat, dar Simona a arătat din nou de ce este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii din ultimii zece ani. Setul a fost adjudecat cu 6-4, iar Halep se duce în sferturi, unde se la întâlni cu Serene Williams.

Jucătoarea noastră a declarat după meci că se simte foarte bine la turneu. Una dintre îmbunătățirile vizibile ale Simonei din acest turneu este primul serviciu, pe care l-a câștigat majoritar.

Halep va juca în faza următoare cu americanca Serena Williams, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10. Ultima întâlnire cu a fost în finala de la Wimbledon din 2019, când Simona a câștigat autoritar.

Calificarea în sferturi este recompensată la actuala ediţie a Australian Open cu un premiu de 525.000 de dolari australieni (336.000 de euro) şi cu 430 de puncte WTA. Jucătoarele eliminate în optimi primesc un premiu de 320.000 de dolari australieni (204.000 euro) fiecare şi câte 240 de puncte WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...