VIDEO Ciucă: „Mandatul este să găsesc sprijin pentru guvern minoritar. Vom relua discuțiile cu PSD”

Publicat: 25 oct. 2021, 12:32, de Narcis Popescu, în News , ? cititori
VIDEO Ciucă: „Mandatul este să găsesc sprijin pentru guvern minoritar. Vom relua discuțiile cu PSD”

Nicolae Ciucă noul premier desemnat de Klaus Iohannis, după ce propunerea Dacian Cioloș a eșuat în fața votului de învestirură, insistă că vrea să găsească soluții pentru ieșirea din criză prin intermediul unui guvern minoritar.

Căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a declarat Ciucă, aflat la Parlament, înaintea unei întâlniri cu Dacian Cioloș. În aceste condiții, Ciucă nu poate accepta o intrare a PSD sau USR la guvernare, ceea ce va îngreuna serios orice negociere.

Am discutat cu domnul Marcel Ciolacu la telefon, a rămas să analizăm cele 10 măsuri prioritare ale lor și să finalizăm programul nostru de guvernare. Am terminat programul de guvernare, iar acum vom discuta cu cei de la USR. Suntem dispuși să discutăm cu oricine putem realiza un Guvern. ”Sper să avem un dialog și să avem discuții. Nu cred că ne găsim în situația în care să spunem nu facem. Vom discuta cu toți cei care sunt dispuși să ne asculte și care vor să scoată țara din criză. Căutăm susținere pentru un guvern minoritar”, a declarat Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă neagă că s-ar fi întâlnit duminică cu Marcel Ciolacu

Discuțiile pentru formarea unei majorități în Parlament care să susțină Guvernul Ciucă au intrat în impas, după ce negocierile dintre PSD și PNL au eșuat.

Liderii celor două partide au avut o întâlnire la o vilă de protocol din București, în prezența premierului desemnat, însă, potrivit unor surse politice, PSD nu vrea să susțină guvernul în lipsa unor garanții clare: susținere doar până în februarie și preluarea în programul de guvernare a măsurilor propuse de PSD.

Nicolae Ciucă a negat însă că s-ar fi întâlnit în weekend cu liderul PSD, dar a admis că a avut mai multe discuții telefonice cu acesta.