VIDEO De la letargia politică la cea socială. Cum percep românii coaliția de guvernare (EXCLUSIV)

Publicat: 28 feb. 2022, 09:55, de Puterea.ro, în POLITICĂ , ? cititori
VIDEO De la letargia politică la cea socială. Cum percep românii coaliția de guvernare (EXCLUSIV)

La 14 luni de la alegerile parlamentare din decembrie 2020, electoratului anti-PSD nu-i rămâne decât să spună „ghinion”. Nu este deloc clar dacă la fel ar spune președintele Iohannis, PNL sau, de ce nu, electoratul social-democrat și cel al USR. Una a ieșit din urne și alta e la guvernare acum. Dar care este efectul asupra celor care i-au votat? Răspunsul îl puteți afla în clipul de mai jos.

Alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 au adus pe scena politică coaliția formată din PNL, USR și UDMR cu un scor de aproximativ 47%, o victorie clară împotriva PSD, care obținea 29% și nu se putea alia cu AUR (9%), considerat partid extremist. Cele trei partide au format împreună guvernul. Unul a cărui soartă nu a stat sub cei mai buni auguri, așa cum s-a văzut la scurt timp de la alegeri, iar finalul a fost între ridicol și tragic. Cert este că la peste un an de la alegeri coaliția și guvernul sunt formate din vechii adversari, PSD și PNL, ale căror poziții păreau ireconciliabile, și care împreună cu UDMR dețin peste 60% din parlament.

Ceea ce pentru mulți români părea de domeniul fabulosului – „ciuma roșie” la masă cu liberalii – s-a petrecut treptat pe parcursul ultimelor luni. Efectul pe care l-a avut această metamorfoză politică asupra cetățenilor este evocat sugestiv de răspunsurile respondenților noștri.

https://www.youtube.com/watch?v=durx-iVZm9s