VIDEO ”Epoca de AUR” a demagogiei! Care sunt adevăratele ”realizări” parlamentare ale oamenilor lui George Simion

Publicat: 22 dec. 2021, 11:20, de Narcis Popescu, în POLITICĂ , ? cititori
VIDEO ”Epoca de AUR” a demagogiei! Care sunt adevăratele ”realizări” parlamentare ale oamenilor lui George Simion

Deși în campania electorală de la finele lui 2020 George Simion a făcut multe promisiuni înainte de a intra în Parlament, realitatea arată că dintre toate partidele, inclusiv grupul minorităților, AUR a depus cele mai puține proiecte de lege, dintre care nici măcar unul nu a ajuns la vot final. În schimb, oamenii lui Simion s-au făcut ”remarcați” prin diferite momente în care au tulburat lucrările Parlamentului

Surpriza de la alegerilor parlamentare din 2020, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), a făcut înaintea intrării în Parlament numeroase promisiuni, printre care limitarea numărului de mandate ale aleșilor, depolitizarea administrației publice, sau reformarea „din temelii” a clasei politice.  Astfel, în prima sesiune parlamentară care a început de la 1 februarie, parlamentarii de la AUR au depus în total 46 propuneri legislative considerabil mai puține decât oricare altă formațiune. Altfel spus, având în vedere că vacanța parlamentară a început de la 1 iulie, formațiunea condusă de George Simion a depus în media 3 proiecte pe lună În cadrul primei propuneri de anul acesta, AUR a cerut modificarea OUG 57/2019 privind Codul Administrativ astfel încât șefii de sindicate să poată avea în paralel și funcții în domeniul public. Propunerea a trecut tacit de Camera Deputaților și a fost înaintată către Senat. AUR a mai avut apoi două propuneri pentru modificarea Legii Educației. Prima viza introducerea în curricula învățământului primar și gimnazial materia „Alimentație sănătoasă”, iar a doua, care a fost inițiată alături de 11 parlamentari USR, cerea amendarea de la 1.000 până la 2.000 de lei a angajaților școlii să ceară sume de bani sau diferite foloase de la părinți și elevi.

Alte proiecte inițiate de AUR ulterior au mai urmărit ca românii din străinătate să poată vota la orice secție de votare din statul respectiv, o propunere pentru interzicerea înstrăinării activelor statului pe perioada pandemiei Covid-19, o propunere prin care s-ar opri finanțarea partidelor politice de la stat, iar mai apoi o inițiativă care le-ar permite partidelor să folosească subvenția de la stat pentru construirea de „așezăminte culturale, sociale sau medicale”. Mai merită amintite și ale propuneri legislative sterile ale AUR-iștilor dintre care o propunere pentru ca șoferii să ceară, o singură dată, amânarea suspendării permisului de condus, proiect de Lege pentru declararea zilei de 28 octombrie ca ”Ziua naţională a familiilor numeroase” sau o propunere legislativă prin care starea de alertă nu poate ține mai mult de 90 de zile.

Câte inițiative legislative au avut celelalte partide

AUR a avut de departe cele mai puține propuneri legislative – 46, în timp ce PNL a avut cele mai multe – 123. PSD a avut 108, USR PLUS 87, UDMR 68, iar Minoritățile 51. „Nu în ultimul rând, dorim să instituim un contract între aleși și alegători, altfel spus, am dori ca prin lege, mandatul reprezentantiv al parlamentarului să devină mandat imperativ. Dacă parlamentarul nu își respectă promisiunile electorale pentru care a fost ales, să poată fi revocat din funcție”, spunea copreședintele AUR Claudiu Târziu la finalul anului trecut.

Unul dintre momentele cu care AUR-iștii s-au făcut remarcați a avut loc în primăvara acestui an când deputatul AUR Dan Tănasă l-a înjurat pe USR-istul SIlviu Dehelean.