VIDEO Florin Cîțu: Sunt şanse să se refacă coaliţia. USR are ”șanse mari” să primească aceleași portofolii în Guvern

Președintele PNL a afirmat că șansele ca liberalii și USR-iștii să se împace sunt mari, iar în urma discuțiilor dintre Cîțu și Cioloș a fost agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei mult mai în detaliu. ”De principiu, premierul este de la PNL”, a mai spus liderul liberal.

 ”Până la urmă am discutat despre principii, dacă vom putea reface această coaliţie şi apoi despre programul de guvernare. Am agreat că trebuie să fie un acord al coaliţiei”, a spus Cîţu, după discuţii. Preşedintele PNL a spus că, de principiu, au discutat că ”premierul este de la PNL”, dar că nu s-au pronunţat nume de persoane. Întrebat ce şanse sunt să se refacă coaliţia, Florin Cîţu a spus că ”sunt şanse mari”, şi a precizat că a ieşit optimist de la discuţii.  ”Nu au cerut nimic, nimeni nu a cerut nimic, astăzi s-a discutat despre principii”, a mai spus Cîţu, adăugând că premierul este de la PNL.   ”Am discutat mai mult despre programul de guvernare, deci foarte important e că premierul e de la PNL, am discutat că susţinem împreună PNRR, despre PNI, dacă susţinem PNI şi în ce condiţii. Nu se discută despre numele persoanelor care vor fi în Guvern, astăzi”, a explicat Cîţu.  Întrebat dacă USR va primi aceleaşi portofolii în Guvern ca in iarnă, Florin Cîţu a spus: ”Vom negocia, dar sunt şanse mari să se primească”.

Florin Cîțu, după ce UDMR a anunțat că are o propunere de premier: ”Este normal

Liderul PNL Florin Cîțu a declarat miercuri că este normal ca UDMR să vină cu propria sa propunere de premier. „UDMR a fost de fiecare dată la consultările de la Cotroceni cu propunere de premier. Este normal să vină cu o propunere”, a spus Cîțu, întrebat cum va forma majoritatea în Parlament, în acest context. Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunțat că formațiunea sa va propune un premier în cadrul consultărilor de la Cotroceni. Președintele României trebuie să desemneze o a treia persoană pentru portofoliul de premier, după ce Nicolae Ciucă și Dacian Cioloș, ambii premeiri desemnați, au eșuat în constituirea unei majorități. Preşedintele PNL a mai arătat că este dreptul celor de la UDMR să vină un premier. ”Este un partid care face parte din coaliţie. Dacă vom fi de acord să mergem să refacem coaliţia, bineînţeles că la următoarea întâlnire va fi şi UDMR. De fiecare dată când a fost la consultările de la Cotroceni, UDMR a venit cu o propunere de premier. Şi prima oară a fost UDMR cu o propunere de premier. Este normal să meargă un partid cu propunere de premier”, a spus el.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...