VIDEO Ludovic Orban anunță că el și parlamentarii dezafiliați din PNL nu vor sprijini un guvern PNL-PSD

Fostul președinte al liberalilor a declarat miercuri la Palatul Parlamentului că el și parlamentarii dezafiliați din PNL nu vor sprijini decât un guvern de centru-dreapta. ”Dezmint speculațiile folosite ca scuză pentru dorința conducerii PNL și a lui Klaus Iohannis de a face guvern cu PSD”, a spus Ludovic Orban. Totodată, acesta a prevestit eșecul inițiativei AUR de suspendare a președintelui.

Ludovic Orban a anunțat că el și ceilalți parlamentari care s-au retras din grupul liberal nu vor vota un guvern PNL-PSD. Mai mult decât atât, fostul președinte al partidului a sugerat că în curând și alți legiuitori vor părăsi grupul parlamentar al formațiunii. „Consider că singura soluție normală, onorabilă, decentă de guvernare a României este refacerea coaliției de centru-dreapta. Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare sau din altă zonă, care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea Partidului Național Liberal și pentru dorința celor mai mulți din conducerea PNL și a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate reface coaliția de centru-dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL”, a declarat Ludovic Orban. Ludovic Orban a criticat în termeni duri conducerea PNL care a decis ieri să nu mai propună niciun premier, ci să se concentreze pe formarea unei majorităţi pe care să o prezinte preşedintelui Iohannis.

”Pot vorbi despre refacerea coaliției și să mă trezesc cu Iohannis că îl desemnează pe Cîțu”

Klaus Iohannis a declarat de multe ori că așteaptă propunerile partidelor. Sigur, nu suntem atât de naivi încât să nu înțelegem faptul că la ora actuală nu mai există foruri statutare în conducerea PNL. Singur for statutar de conducere este președintele României, care dă ordine slugilor sale din conducerea PNL. Păi cum putem să ne așezăm la masa discuțiilor, când noi nu știm despre ce premier este vorba? Pot vorbi despre refacerea coaliției și să mă trezesc cu Iohannis că îl desemnează pe Cîțu sau Rareș Bogdan sau pe altă cine știe ce creatură?”, a spus Orban, la Parlament. Mai mult, Ludovic Orban, autodeclarat ca cel mai mare critic al președintelui Klaus Iohannis, pe care acum regretă că l-a susținut, spune că demersul AUR de demitere nu are nicio șansă de reușită. Orban spune că la mijloc e vorba de speculă electorală și nimic mai mult. “Pentru inițierea procedurii de demitere a președintelui e nevoie de o treime din parlamentari. De altfe, nu știu dacă un astfel de demers serios poate să fie apanajul unei singure forțe politice care vrea să își facă capital de imagine. Eu nu ma hazardez cu acest demers, deși la ora actuală Iohannis face rău României. Dacă se va ajunge la vot, voi vota, dar nu pot să mă alătur unui partid care face un demers care nu are nicio șansă“, a declarat Ludovic Orban.

Orban: Un partid liberal NU poate susține un militar
Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, e categoric. Acesta spune că PNL nu poate face nicio coaliție cu PSD și că singura șansă de a conduce țara e refacerea alianței cu USR. Orban spune însă că PNL nu poate propune un premier militar. După ce a acuzat că președintele Klaus Iohannis să ordine liberalilor, pe care i-a catalogat ca fiind sclavi, Orban l-a atacat și pe generalul Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...