VIDEO Ludovic Orban îi cere demisia lui Cîțu și îl acuză pe Iohannis: „L-a desemnat pe Cioloș numai să-l umilească”

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, s-a dezlănțuit și a cerut demisia din funcție a succesorului său, Florin Cîțu, după ce Cabinetul Cioloş nu a primit votul în Parlament. „Până PNL nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni şi nu alege ce vor cetăţenii, PNL e sortit eşecului”, a mai spus el.

Am spus din capul locului că vinovatul de declanșarea unei crize poltice e Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirile procurorilor și de a impune la șefia PNL un om care nu mai are nicio șansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică. Solicit public demisia din funcția de premeir a lui Florin Cîțu. A demonstrat că nu are nicio urmă de responsabiluate și a execuat ordinele politice. E o frână în calea negocierilor pentru o majoritate„, a declarat Ludovic Orban. Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, îi solicită președintelui Klaus Iohannis să înceapă de îndată consultările pentru formarea noului Guvern.

Președintele să își aducă aminte că e președintele României. Să renunțe la ambiția bolnavă. Îl somez să înceapă consultările în seara asta sau chiar mâine. Vreau să afirm răspicat că nu mai vreau să fiu complice la niciun proiect care face rău Românei, care pleacă de la Florin Cîțu sau Klaus Iohannis”, a spus Orban.

Fostul lider PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, după respingerea Guvernului Cioloș în Parlament, că responsabilitatea aparține șefului statului și „slugilor” lui din conducerea PNL.

Iohannis l-a desemnat pe Cioloș numai ca sa-l pedepseasca si ca sa-l umileasca. Raspunderea pentru prelungirea crizei apartine in exclusivitate presedintelui Iohannis si slugilor lui din conducerea PNL care au ascultat orbeste de porunca lui Iohannis de a nu desemna un candidat de premier”, a zis Orban.

El l-a condamnat pe Iohannis pentru „ambitia bolnava de a controla numirea procurilor” si pentru ”ambitia de neinteles de a impune cu forta la varful PNL un om care nu beneficiaza de incredere”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole