VIDEO Poliția Capitalei l-a adus la audieri pe bărbatul care l-a amenințat pe Facebook pe ministrul de Interne

Poliția Capitalei a anunțat, vineri seara, că s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, după ce un bărbat de 60 de ani a postat pe Facebook un clip video în care îl amenința pe ministrul de Interne și îi acuza de corupție pe polițiști.

Potrivit unor surse Puterea.ro, bărbatul este Viorel Gongoi, reprezentant al Staborului Țigănesc cunoscut drept fiul Mamei Omida.

În cuprinsul actului de sesizare din oficiu reiese că în data de 24. 08.2020, în spațiul virtual a fost lansată o sesiune video „în timp real”, pe durata căreia, un bărbat utilizează în mod frecvent expresii și opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale și profesionale, la adresa statutului și instituțiilor sale, dar și a poporului român.

Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat și condus la audieri.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.

Poliția, batjocorită pe Facebook

Viorel Gongoi i-a transmis, joi, ministrului de interne Marcel Vela un mesaj plin de injurii.

„Cheamă-mă bă pe mine într-o zi şi stai de vorbă cu mine, Vela şi îţi explic eu tot ce se întâmplă în departamentele tale din Poliţie. Bă, eu am cunoscut din 1980 până în anul 2020, cei mai mari poliţişti din România (…)  Întreabă-l pe Cristi Gheorghe, bă, cine este Gongoi ăsta, bă şi o să vezi că eu într-adevăr, am avut schimb de opinii cu toţi marii lideri ai Poliţiei din România, dar fără a fi sifon. Am discutat ce e bine să faci, ce nu e bine să faci. Deci dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliţiei Capitalei, întrabă-mă pe mine, că îţi spun eu.

Nişte **** care se vinde pe 200 de dolari. O să îţi dau un dosar din care reiese…băi, Vela… probe indubitabile (…) Băi treziţi-vă băi la realitate. Voi nu sunteţi de FBI. Sunteţi nişte **** miliţieni, bă! Ce antiterorism? Băi, câţi oameni cu bombe ai descoperit tu în România? Băi, Vela! Ce mari terorişti aţi descoperit, mă? (…) Păi tu, dacă se bate doi jegoşi, doi ţigani, un cioban şi un ţigan, tu îi ridici la rang de clan?”, spune Viorel Gongoi, într-un clip video preluat de Antena 3.

Ulterior, bărbatul a șters primul filmuleț în care jignea oamenii legii și a făcut un alt clip în care își explica gestul, susținând că a atacat Poliția deoarece o consideră vinovata pentru arestarea unuia dintre băieți  săi care a decedat în penitenciar ulterior.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2810340099247277&id=100008139439481&sfnsn=mo&extid=prwWVtKZhvDtEVr4&d=n&vh=i

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...