VIDEO – Premierul, în fața Parlamentului, susținând legea bugetului: Începând cu 1 ianuarie 2022, vor crește pensiile, salariile și alocațiile!

„Avem în față un buget echilibrat și realist. Ținta comună este reducerea deficitului bugetar. Suntem foarte responsabili în respectarea angajamentelor cu partenerii externi. Bugetul pentru anul viitor încurajează investițiile. Este bugetul cu cea mai mare alocare a investițiilor”, a spus Nicolae Ciucă. Bugetul a trecut de comisii, miercuri seară este dezbătut, iar joi ar urma să aibă loc votul final.

”Guvernul se va implica în programele sociale, pentru că în centrul preocupărilor este cetățeanul. Pentru a proteja veniturile populației, am stabilit un pachet de măsuri sociale: creștere alocațiilor, a pensiilor, indemnizația socială minimă, stimulentul de energie și ajutoare pentru încălzire în sezonul rece. Aprobarea bugetului pentru anul 2022 va fi garanția că aceste măsuri intră în vigoare de la 1 ianuarie. Bugetul pentru anul 2022 corespunde așteptărilor societății, dar și nevoilor de dezvoltare ale României. Dincolo de orice opinie politică, votul asupra Legii Bugetului reprezintă un gest de responsabilitate și o garanție pentru dezvoltarea României”, a mai spus Nicolae Ciucă.

El a adăugat că. ”încă din primele zile de guvernare, Guvernul a lucrat pentru operaţionalizarea celui mai important proiect de ţară post-pandemic, Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR)”. ”Am aprobat astăzi în Guvern prin Ordonanţă de urgenţă, Acordul de împrumut între Comisia Europeană şi România, prin care ţara noastră va beneficia de 14,94 miliarde euro, din cei aproximativ 29 de miliarde euro disponibili prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă. Bani pe care îi investim în economie, în condiţii extrem de avantajoase”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...