Primul discurs al lui Joe Biden la Washington a fost în memoria victimelor COVID: Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte (VIDEO)

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a ținut, marți seara, primul său discurs în capitala Statelor Unite, pe esplanada de la Monumentul lui Lincoln. El a dedicat acest monument, în care a vorbit despre memorie și vindecare, celor peste 400.000 de oameni cărora pandemia de coronavirus le-a luat viețile numai în SUA.

Joe Biden a mers pe esplanadă alături de soția sa, Jill. El a fost însoțit și de viitoarea vicepreședintă Kamala Harris, care a venit împreună cu soțul ei.

Joe Biden și-a început discursul adresându-i mulțumiri unei asistente din Michigan, Lori Marie Key, care a cântat Amazing Grace în fața Monumentului lui Lincoln.

„Dacă există îngeri în Rai, ei sunt asistente și infirmieri. Știm din experiența familiilor noastre ce-ați făcut pentru noi, curajul de care ați dat dovadă și durerea pe care ați absorbit-o de la ceilalți. Așa că vă mulțumim. Vă mulțumim”, a spus Joe Biden, conform Digi24.

„Ca să ne vindecăm, trebuie să ne aducem aminte. Uneori amintirile sunt dureroase, însă doar așa ne putem vindeca. Este important să facem asta ca națiune. De aceea ne aflăm azi aici. Între apus și răsărit, să lăsăm luminile să strălucească în întuneric de-a lungul bazinului sacru și să ni-i amintim pe toți cei pe care i-am pierdut”, a mai spus Biden, cu trimitere la cei peste 400.000 de americani care și-au pierdut viața din cauza pandemiei de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole