VIDEO Teleormanul ”roșu”: Cum se organizează ”cu dedicație” concursul pentru ocupare a funcției de manager al Spitalului Județean de Urgență Alexandria (EXCLUSIV!)

Miercuri (9 februarie) și luni (14 februarie) au loc probele concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului Județean din Alexandria, postul fiind cel de pe care se gestionează toate finanțele unității medicale. Sursele Puterea.ro au declarat în exclusivitate că funcția este dată ”cu dedicație” omului susținut de PSD, Alexandru Dobre, cel care ocupă de aproape 6 ani această poziție, care de altfel, este și singurul candidat înscris în concurs.

Echipa Ziarului Puterea a fost în Alexandria pentru a discuta cu cei implicați în ceea ce la prima vedere ar putea părea un concurs ”măsluit”, menit să ofere postul de ordonator de credite al Spitalului Județean de Urgență Alexandria lui Alexandru Dobre, omul susținut de conducerea PSD-istă a Consiliului Județean Teleorman. Mai exact, probele concursului și verificarea candidaturii celor înscriși în cursă sunt apanajul Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Alexandria, consiliu al cărui președinte este numit cu girul președintelui de Consiliu Județean, cel aflat în această poziție fiind în prezent Adrian Gâdea, șeful PSD Teleorman.

Alexandru Dobre, managerul ”hegemon” al unității medicale a negat în fața reporterului Puterea.ro că ar avea vreo legătură cu Adrian Gâdea sau Marius Coman, președintele Consiliului de Administrație al spitalului, dar nu au putut explica, nici el, nici președintele de CJ sau cel al CA, cum la proba pentru ocuparea postului a fost înscrisă o singură persoană, ținând cont că poziția este una foarte bănoasă și influentă. Managerul Alexandru Dobre a avut o atitudine sfioasă și a evitat să spună care este proiectul de management cu care s-a înscris în concurs și în baza căruia dosarul său a fost admis.

Mai mult, Neațu Raluca și Ancu Florentina, două dintre membrele Consiliului de Administrație, implicate în organizarea concursului nu au știut să precizeze măcar câte teme de proiect au fost elaborate de cei care compun consiliul. Marius Coman, în schimb, președintele Consiliului de Administrație a avut chiar o atitudine recalcitrantă în fața întrebărilor jurnaliștilor, refuzând vehement să răspundă la orice întrebare legată de suspiciunile care planează asupra organizării concursului de ocupare a postului de manager al spitalului. Totodată, în momentul în care echipa Puterea.ro a ajuns la sediul Consiliului Județean, două dintre membrele Consiliului de Administrație, responsabile cu organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager, au fugit pe ușa din spate a clădirii instituției, pentru a nu răspunde la întrebările jurnaliștilor.

Spitalul Județean moare, directorul Dobre merge la chiolhane PSD

Medici din spital au declarat, sub protecția anonimatului pentru jurnaliștii Puterea.ro, că Alexandru Dobre minte când spune în filmarea pe care o puteți urmări mai sus că nu are vreo legătură de amiciție cu PSD-iștii din județ.

”Nu sunt medici, iar aparatele RMN și CT zac aruncate intr-un colț, nefolosite, în timp ce Spitalul plătește miliarde unei firme private care funcționează chiar în curte, pentru examinări medicale care ar fi putut fi făcute la stat. Se va intra în colaps, atât timp cât nimeni nu face nimic”, a declarat unul dintre medicii din spital. Deși situația este critică, managerul Alexandru Dobre nu se agită deloc și nu dă doi bani pe aceste probleme. Susținerea sa vine de la președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, care este și președintele CJ Teleorman, așa că funcția este asigurată mult și bine.

Mai mult, în loc să remedieze situația, Alexandru Dobre face tot ce poate pentru a se pune bine și cu politicienii momentului, mergând la chiolhane cu ei în timpul programului.  Mai precis, managerul participă periodic la întâlniri de taină  cu liderii PSD din județ la restaurantele de fițe din municipiu, unde se servesc delicatese și unde se pune judetul la cale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole