Videoclip cu ipostaze intime. Un episcop demisionează

Publicat: 20 aug. 2021, 22:30, de Eliza Popa, în Internațional , ? cititori
Videoclip cu ipostaze intime. Un episcop demisionează

Un episcop brazilian a demisionat din postul său după difuzarea unui videoclip în urmă cu o săptămână în care el este surprins în ipostaze intime, relatează DPA. Papa Francisc a acceptat demisia episcopului Tome Ferreira da Silva, au anunţat Vaticanul, Conferinţa episcopilor din Brazilia (CNBB) şi dieceza oraşului Sao Jose do Rio Preto.

Arhiepiscopul Moacir Silva a fost numit de papa Francisc să ocupe poziţia ca interimar, a declarat Sfântul Scaun. Tome Ferreira da Silva ar fi fost văzut într-un videoclip intim postat pe social media săptămâna trecută. Într-o scurtă secvenţă, el poate fi văzut că se masturbează în timpul unui apel telefonic video. Potrivit ziarului Diario da Regiao, episcopul a confirmat că el era într-adevăr în înregistrarea video şi a dorit să ştie cine a distribuit-o.

Vaticanul îl investighează pe episcop

În 2018, canalul brazilian Globo a relatat deja că Tome Ferreira da Silva a demisionat din postul de coordonator regional al diecezei Sao Jose do Rio Preto. Vaticanul îl investighează pe episcop pentru presupusă omisiune sau lipsă de acţiune în cazuri de abuzuri sexuale comise de preoţi care au făcut parte din dieceză la acea vreme. Episcopul Tome însuşi a făcut schimb de mesaje sexuale cu un tânăr.

Deciziile Vaticanului privind cererile de demisie au adesea durate de răspuns diferite. În Germania, de exemplu, doi episcopi au aşteptat luni de zile. Cu toate acestea, în cazuri mai presante, procesul poate merge mai repede