Klaus Iohannis participă la o videoconferință cu liderii UE pe tema gestionării pandemiei de COVID-19 în Europa

Președintele Klaus Iohannis va participa, joi seara, la o videoconferință cu liderii Uniunii Europene pe tema gestionării pandemiei de COVID-19 la nivelul UE.

Într-o declarație de presă susținută înaintea videoconferinței, președintele României, spune că în această seară vor fi abordate subiecte relevante, „cu accent pe stadiul achiziționării de medicamente, procesul de achiziție de vaccinuri, stategia de vaccinare, abordarea privind carantina și contactele transfrontaliere”.

Alte subiecte ce vor fi abordate sunt „Importanța asigurării unei bune funcționări a pieței unice și a liberei circulații, necesitatea asigurării de rezerve suficiente de medicamente și echipamente medicale în toate statele membre”.

„Avem experiența primului val când achiziționare a fost extrem de dificilă și foarte costisitoare. Soluții sunt și le voi reaminti și în cazul reuniunii”, a declarat Iohannis.

„Alt subiect important al videoconferinței îl reprezintă măsurile specifice legate de testare, izolare și carantină și strategia vaccinurilor. Este necesară o abordare unitară la nivelul tuturor țărilor”, a mai spus președintele.

În legătură cu viitorul vaccin anti-Covid, Ioahnnis a declarat că „Odată ce va fi disponibil, va fi furnizat către toate statele. Este nevoie de creșterea finanțării pentru a permite sporirea surselor de aprovizionare cu vaccinuri”.  

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole