Videoconferințele și ședințele online din pandemie au crescut cererea pentru operații estetice

Publicat: 04 nov. 2021, 14:36, de Otilia Caloian, în SOCIAL , ? cititori
Videoconferințele și ședințele online din pandemie au crescut cererea pentru operații estetice

Videoconferințele și ședințele online au devenit noul mod de lucru în ultimii aproape doi ani. Pe lângă ferirea de Covid-19, acestea au avut și un efect neașteptat: au crescut foarte mult numărul intervențiilor estetice la față. Motivul operațiilor? Să dea bine la cameră.

Pandemia și restricțiile de circulație ne-au forțat să ne adaptăm noului context și să găsim noi modalități de comunicare, atât de acasă cât și de la birou. În mod surprinzător, au avut și un efect total neașteptat: au generat o creștere fără precedent a cererii pentru intervenții estetice. „Conversațiile pe platformele video ne-au făcut să fim mai atenți la aspectul nostru estetic și să descoperim anumite imperfecțiuni pe care nu le vedeam înainte. Dacă, până la declanșarea pandemiei, ne uitam câteva minute pe zi în oglindă, cât ne pregăteam să plecăm la serviciu sau în oraș, acum avem ore bune zilnic în care imaginea noastră este proiectată pe ecranul calculatorului sub ochii noștri. Tocmai de aceea, am început să descoperim mici defecte de care nu eram conștienți înainte, riduri accentuate de mimica feței, un aspect obosit și îmbătrânit al chipului, chiar asimetrii. Practic, am realizat cum ne văd cei din jur în timp ce vorbim, ceea nu observam înainte când ne uitam la noi înșine în oglindă”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Avalanșă de cereri în ultimul an

Medicul spune că, încă de când am ieșit din lockdown-ul de anul trecut, cererea pentru anumite intervenții estetice a cunoscut o creștere fără precedent. „Creșterea numărului de pacienți s-a datorat, în mare parte, și impactului pe care l-a avut comunicarea video online. Oamenii au observat mai bine ridurile inestetice și au cerut tratamente cu toxină botulinică. Apoi, au început să fie deranjați de anumite asimetrii și au dorit să le corecteze fără operație. Una din cele mai cerute a fost blefaroplastia, deoarece oamenii au devenit din ce în ce mai deranjați de pleoapele căzute, de excesul de piele din jurul ochilor, accentuat nu doar de înaintarea în vârstă, ci și de timpul petrecut în fața ecranului de calculator, laptop, TV sau telefon.  În mod surprinzător, deși am purtat mască în toată această perioadă, cererea pentru remodelarea buzelor nu a scăzut, așa cum ne așteptam cu toții.

Totodată, faptul că au lucrat de acasă și cheltuielile au fost mai reduse, le-a permis oamenilor să apeleze la intervenții pe care și le doreau poate demult, dar le-au tot amânat din lipsă de timp sau de bani. În 2020, de exemplu, vacanțele și evenimentele sociale au fost aproape inexistente, astfel că oamenii au avut bani puși deoparte ca să investească în ei înșiși, în imaginea lor, pentru a se simți mai bine în propria piele”, adaugă medicul plastician.

Nasul arată cu 30% mai mare pe Zoom decât în realitate

„Există studii care precizează că nasul unei persoane pare cu aproximativ 30% mai mare atunci când se vede pe Zoom, de la o distanță mică de camera telefonului sau a computerului. Acest lucru i-a facut pe foarte mulți să observe numeroase imperfecțiuni și să apeleze la noi pentru rinoplastie. Aceasta se poate face și fără operație, întrucât există opțiunea de a corecta imperfecțiunile nasului cu ajutorul injectării de acid hialuronic sau a cristalelor de calciu, fără a fi nevoie de anestezie generală, internare, operație și perioadă de recuperare. Rezultatele se văd pe loc și durează chiar și doi ani”, spune chirurgul plastician.

Pacienții au vrut să scape de gușă și de liniile nazolabiale

„Laptopul stă fie pe birou, fie îl ținem în brațe atunci când suntem în videoconferință. În consecință, privim în jos și observăm mult mai repede aspectul de față căzută, dar și gușă. Pentru a scăpa de gușă ori de bărbia dublă, avem varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanțe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Vorbim despre o soluție adipolitică, ce se injectează în stratul de grăsime din zona în care realizăm intervenția. Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. Acestea se efectuează la o distanță de o lună. Apoi, șanțurile nazolabiale au devenit mai adânci și mai pronunțate din pricina purtării zilnice a măștii de protecție. Una din cele mai cerute intervenții a fost de a corecta aceste linii inestetice cu ajutorul cristalelor de calciu, o intervenție simplă, rapidă, nedureroasă și cu rezultate extraordinare de întinerire facială. Păstrează aspectul natural al zâmbetului, iar efectul este vizibil imediat după injectare”, declară medicul estetician Iancu Morad.

Cearcănele, accentuate pe video

„Când suntem într-o întâlnire video, lumina vine de obicei de sus, nu din față. Asta accentuează cearcănele și cercurile negre din jurul ochilor. Cererea pentru umplerea și tratarea cearcănelor a fost mult mai mare decât în anii trecuți. Soluția este de a umple volumul pierdut cu acid hialuronic. În acest mod, fața se întinde și ne garantează astfel o reîntinerire de cel puțin 7-8 ani. Este important și recomandat să apelați de fiecare dată la un medic cu experiență pentru că este o zonă foarte sensibilă. Tratamentul se desfășoară sub anestezie minimă. Folosim foarte puțin anestezic care este premixat în acidul hialuronic. Se folosește un ac puțin mai lat, astfel încât trauma țesutului este minimă. Procedura este una rapidă, nu durează mai mult de 10 minute, iar rezultatul este vizibil imediat”, adaugă Dr. Iancu Morad.

A crescut cererea de Face Contouring fără operație

„O altă imperfecțiune care se observă cu ușurință atunci când facem conferințe online este legată de conturul fetei. Multe femei își doresc acum o față mult mai conturată, iar o procedură foarte solicitată în ultimul an a fost cea de Face Contouring fără operație. Există posibilitatea injectării cu cristale de calciu în zonele cheie ale feței. Odată injectată această substanță în zona dorită se stimulează colagenul, iar, la 3-4 luni după injectare, produce efectul complet și dă un aspect întinerit feței. În cazul persoanelor trecute de vârsta de 60 de ani, procedura de face contouring implică folosirea de fire resorbabile de suspensie, care se introduc sub piele și, cu ajutorul cărora, se obține efect de lifting, chipul capătă un aspect vizibil întinerit”, explică medicul.

 Femeile își doresc buze mai pline

„Aproape un sfert din paciente au mărturisit că au luat decizia de a avea buze mai pline după ce s-au analizat, zi după zi, pe ecranul calculatorului sau al telefonului, în timpul conversațiilor video. Așa s-a intesificat cererea de remodelare a buzelor, într-o manieră cât mai naturală și mai armonioasă cu trăsăturile feței. În cazul meu, a crescut cererea pentru tehnica M de remodelare a buzelor, o tehnică proprie pe care am dezvoltat-o anul trecut. Această procedură proprie înglobează mai multe tehnici, îmbunătățite și modificate. Practicate într-o anumită ordine, ce pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor. Rezultatul este spectaculos, feminin, dar are un aspect natural și în armonie cu restul feței”, a conchis doctorul.

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele