Viena va renunța la vetoul pentru Schengen, spune un politolog austriac

Politologul austriac Reinhard Heinisch spune că Austria va renunța la vetoul asupra intrării României și Bulgariei în Schengen, pentru că firmele austriece pierd foarte mulți bani din această blocadă.

Ceea ce ar putea determina mai degrabă guvernul să renunţe la blocadă sunt interesele businessului austriac. În timpul dezbaterilor parlamentare, s-a constatat că firmele austriece suferă pierderi din cauza faptului că Bulgaria şi România nu sunt încă în Schengen. Partidul Popular de guvernământ nu este doar un partid conservator care se aliază cu extrema dreaptă. Este un partid care apără interesele comunităţii de afaceri, iar businessul înţelege deja că vetoul împiedică relaţiile economice cu Bulgaria şi România”, a menţionat Reinhard Heinisch.

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat luni seară că România se opune accesului a doi ofiţeri ai armatei austriece la reuniuni ale NATO și îl acuză pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, de ipocrizie în ceea ce priveşte poziţia cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole