Viktor Orban avertizeazã: UE vrea să intre în Ucraina cu o forță de menținere a păcii

Într-un interviu acordat postului de radio Kossuth, premiereul Ungariei, Viktor Orban, a avertizează cã elitele UE discută cu ușile închise crearea unei „forțe de pace” europene formatã din zeci de mii de forțe pentru estul Ucrainei. 

Orban a atras atenţia cã acest „plan de pace” nu ar putea fi decât un pretext pentru o intrare directă a UE în conflict, astfel cã  „desfășurarea de soldați din Germania, Franța, Italia și alte țări europene pe un front de câteva mii de kilometri ar putea provoca rapid incidente al căror rezultat logic ar fi al treilea război mondial”.

In opinia lui Viktor Orban, problema securității de la granița de est a Europei poate fi rezolvată prin crearea unei alianțe militare de tip NATO de cãtre statele din Europa, dar fără participarea SUA, în contextul în care interesele Americii în deciziile de la Bruxelles sunt tot mai pregnante.

Oficialul maghiar considerã cã această alianță defensivă a europenilor, spre deosebire de NATO, nu va fi menită să declanșeze sau să alimenteze războaie viitoare, ci va avea un efect descurajant și va oferi europenilor posibilitatea de a-și formula și apăra propriile interese departe de Washington. 

1 COMENTARIU

  1. Legaturile SUA,cele pe segmentul militar , cu UE nu pot fi parasite decit in masura in care Rusia si-ar anunta retragerea si ar accepta toate conditiile impuse de la Bruxelles .Ne-am fi asteptat ca Orban sa ceara Rusiei acest lucru moment in care vorbele lui ar fi devenit acceptabile sau acceptate de noi toti .Sa ceri tarilor europene sa inlature SUA si sa nu ceri Rusiei oprirea razboilui ca parte a unei desprinderi viitoare de SUA, cel putin la nivel militar , este o inimaginabila idiotenie de un fariseism strigator la ceruri .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...