Viktor Orbán: „Cel care are cunoștințe, o profesie și curajul să le folosească nu are de ce să se teamă”

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a participat la deschiderea celei de-a XV-a ediții a Festivalului Profession Star.

Cu această ocazie, el a declarat că munca și munca calificată au viitor în Ungaria: „Cel care are cunoștințe, o profesie și curajul să le folosească pe toate acestea, nu are de ce să se teamă chiar și în cele mai grele vremuri”, a spus el, potrivit MTI.

În discursul său de salut, susţinut la acest eveniment, care are loc la Centrul expoziţional Hungexpo din Budapesta, în perioada 25-27 aprilie, premierul a mai subliniat că „forțele naționale au câștigat alegerile parlamentare în urmă cu trei săptămâni cu un sprijin fără precedent, iar alegătorii au spus DA la ceea ce Guvernul, împreună cu Camera de Comerț și Industrie a Ungariei au realizat în domeniul formării profesionale, în ultimii 12 ani.

În ultima perioadă a fost extinsă formarea duală, au fost înființate centre de formare profesională și sistemul de burse pentru studenții din domeniul vocațional și au fost făcuţi pași importanţi în direcţia digitalizării, iar Guvernul oferă acces gratuit la primele două profesii sau calificări. Astfel că în prezent 250.000 de persoane învaţă în domeniul formării profesionale, cererea pentru muncitori calificaţi este tot mai mare, iar cariera antreprenorială devine din ce în ce mai populară și mai profitabilă”.

În Ungaria merită să trăieşti şi să munceşti

Nu în ultimul rând, Orbán a mai menționat că viața a dovedit că munca exigentă este cea mai sigură sursă de trai și va deveni și mai mult în viitor. „În Ungaria merită să trăieşti şi să munceşti, deoarece este unul din cele mai bune locuri din Europa. Dacă azi vrei să trăiești din munca ta în Ungaria, vei avea un loc de muncă, o casă și îți poți crește copiii într-un mediu sigur în cea mai frumoasă țară din lume. Nu veți primi o ofertă mai bună în nicio altă țară”.

Premierul a transmis un mesaj şi profesorilor: „Numeroasele rezultate importante și solide nu ar fi putut apărea fără munca voastră. Rezultatele interne și internaționale obţinute de muncitorii calificaţi ungari sunt o dovadă a faptului că în sistemul ungar de formare profesională lucrează educatori și profesori excelenți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...