Viktor Orban și lecția respectului față de Jenei

La scurt timp după ce a revenit premier al Ungariei, în 2010, Viktor Orban a declarat sportul prioritate națională și din acel moment au început investițiile uriașe în infrastructura sportivă.

Astfel, s-au construit stadioane, săli de sport, bazine, terenuri etc. De ce? Foarte simplu. Pentru că a conștientizat foarte repede că sportul este cel mai reprezentativ ambasador al unei țări și, totodată, cel mai bun vehicul de promovare a imaginii în afara țării.

Dar, puțină lume știe că premierul maghiar Viktor Orban are o relație foarte apropiată cu fostul antrenor al Stelei și al României, Emeric Jenei. Din când în când cei doi mai discută la telefon și chiar se întâlnesc.

Însă o întâlnire de anul trecut dintre cei doi a scos în evidență o altă față a premierului maghiar. Într-un din zilele anului trecut, Emeric Jenei, care locuiește la Oradea, a fost sunat de Viktor Orban.

Acesta l-a anunțat că vrea să se consulte cu fostul selecționer în câteva probleme despre fotbal, deși, atenție, Orban a jucat fotbal în tinerețe, și, ca atare, a propus să se vadă la jumătatea distanței dintre Budapesta și Oradea.

Au stabilit ziua, ora și locația. Astfel, la data stabilită, premierul Ungariei și Emeric Jenei s-au bucurat de revedere și au discutat timp de vreo două ore despre fotbal și problemele care-l frământau pe Viktor Orban. S-au despărțit ca doi vechi prieteni și fiecare a plecat pe drumul său, premierul către Budapesta și Emeric Jenei către Oradea.

Faptul că premierul Ungariei își rupe din timpul său câteva ore și bate atâta distanță să se consulte despre fotbal cu un fost mare fotbalist și antrenor spune totul despre cât de implicat este Viktor Orban în dezvoltarea și promovarea sportului maghiar.

În plus, Orban a demonstrat că poartă un mare respect pentru Emeric Jenei. Și când te gândești că aproape toți premierii României după 1990 au întors spatele sportului, iar culmea prostiei și aroganței a fost atinsă de liderul USR Dan Barna care s-a oferit în campania electorală pentru alegerile prezidențiale să-i dea un autograf tocmai lui Emeric Jenei, fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua București, ce poți să mai spui?!

Poate și acest gest al lui Viktor Orban față de Emeric Jenei face diferența dintre el și premierii de la noi: Ungaria are un lider care respectă valorile și impune respect, în timp ce premierii României sunt doar deținători de putere și n-au pic de respect față de valorile României!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...