Viktor Orban: Trebuie făcute pregătiri și pentru momentul acţiunilor militare din Ucraina Subcarpatică

Premierul ungar Viktor Orban a declarat sâmbătă, la Beregsurány, unde s-a deplasat pentru a face o inspecţie la graniţa dintre Ungaria şi Ucraina, că cei care vin din Ucraina sosesc într-un loc prietenos: „în Ungaria sunt aşteptaţi de prieteni”.

În cadrul unei conferinţe de presă ad-hoc, prim-ministrul a subliniat că deocamdată linia frontului se află departe de Ungaria, însă trebuie făcute pregătiri pentru momentul în care acţiuni militare vor avea loc şi în Ucraina Subcarpatică, potrivit Hungary Today.

Transcarpatia (Zakarpatska oblast) este o regiune din Ucraina. Capitala sa este orașul Ujhorod. S-a constituit în 1919 și 1939 respectiv ca republică Huțulă și ca stat Carpato-Ucrainean, fiind în ambele cazuri, desființată și anexată respectiv de Ungaria sovietică și de Ungaria horthystă. În opinia şefului guvernului de la Budapesta, săptămâna viitoare va fi nevoie de o atenţie şi o viteză de reacţie sporită, pentru că Ungaria nu doreşte să fie implicată în acest conflict armat, a spus Orbán.

Ungaria primeşte pe toată lumea

Răspunzând la o întrebare, Orban a spus că speculațiile conform cărora Ungaria este singurul stat membru al Uniunii Europene care s-a opus excluderii Rusiei din sistemul global de plăți interbancare SWIFT sunt „știri false” și a avertizat că „dezinformarea este obișnuită în război”.

La summitul UE de joi, Ungaria a spus clar că sprijinim toate sancţiunile asupra cărora se convine în cadrul uniunii. Noi nu blocăm nimic”, a adăugat politicianul ungar. Despre situaţia de la frontieră, prim-ministrul a spus că dorinţa oamenilor de a ajuta simplifică foarte mult treaba autorităţilor locale şi a celor de ordine publică. Este război şi situaţia este gravă – şi cu toate acestea, lucrurile se desfăşoară organizat şi cu calm.

Viktor Orban a explicat că Ungaria primeşte pe toată lumea, inclusiv persoanele care nu au documentele de călătorie, iar după o verificare corespunzătoare, în ţară pot intra chiar şi persoanele din ţări terţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole