Viktor Orban, un nou gest controversat. A apărut cu fular cu Ungaria Mare la gât (VIDEO)

Premierul ungar a făcut din nou un gest controversat. A apărut, în public, cu un fular care avea imprimat pe el harta Ungariei Mari. Acesta este un simbol al revizionismului maghiar utilizat frecvent de oficialii de la Budapesta. 

Săptămâna trecută ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu s-a întâlnit cu Orban și au discutat inclusiv despre „chestiunea vizitelor private în România ale unor oficiali ungari şi a declaraţiilor publice neadecvate transmise de către aceştia”.

În iulie, Viktor Orban a stârnit un scandal uriaș, în urma unor aprecieri rasiste făcute de la tribuna Școala de vară de la Băile Tușnad. El s-a pronunțat împotriva „amestecului” dintre rasele europene și cele non-europene.  Șeful Guvernului de la Budapesta a atacat cu acel prilej și Comisia Europeană, Ungaria fiind membru în UE, amenințând liderii europeni că „Bruxelles nu este șeful nostru”, în contextul sancțiunilor legate de statul de drept și de opoziția sa față de sancțiunile impuse. Discursul său a provocat reacții din partea partidelor românești dar din partea clasei politice europene.

Ulterior, Orban a fost reclamat la CNCD, însă Consiliul a stabilit că liderul ungar nu poate fi sancționat de autoritățile române pentru declarațiile rasiste de la Tușnad.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...