Viktor Orban: Ungaria se angajează să rămână neutra în conflictul dintre Rusia și Ucraina

Publicat: 20 apr. 2024, 12:23, de Vlad Stefan Orjan, în Internațional , ? cititori
Viktor Orban: Ungaria se angajează să rămână neutra în conflictul dintre Rusia și Ucraina

Prim-ministrul maghiar afirmă că războiul este între popoare slave și că Ungaria va evita implicarea directă, insistând pe dialog și încetarea focului.

Într-un interviu recent la radioul public, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că Ungaria nu va lua parte la conflictul dintre Rusia și Ucraina, susținând că acesta este un război între popoare slave și că țara sa va rămâne neutră. Orban a subliniat că Ungaria își dorește încetarea focului și reluarea negocierilor pentru a aduce pacea în regiune.

Orban a adăugat că inițial s-a discutat despre trimiterea de trupe în Ucraina, iar acum NATO organizează o misiune în această țară. Cu toate acestea, el a insistat că Ungaria va rămâne la distanță de acest conflict, afirmând că este responsabilitatea unor alte națiuni și organizații internaționale să intervină în acest sens.

În ceea ce privește migrația, Orban a criticat liderii UE, acuzându-i că urmăresc să gestioneze migrația în loc să o oprească. El a menționat ideea unui presupus plan al lui George Soros, susținând că acesta prevedea admiterea a un milion de migranți în Europa în fiecare an și crearea unor „zone de securitate” în țările de origine ale migranților pentru a facilita trecerea acestora.

Orban a reiterat poziția guvernului ungar că este dreptul suveran al Ungariei să decidă cine poate intra în țară și a respins ideea ca UE sau alte organizații să impună politici migratorii Ungariei.

În contextul tensiunilor crescânde din Europa și din lume, poziția lui Viktor Orban evidențiază o abordare fermă a neutralității și a priorității păcii și securității naționale pentru Ungaria.