Vila în care a stat compozitorul Ceaikovski, distrusă (VIDEO)

Faimosul compozitor romantic rus Piotr Ilici Ceaikovski a stat, pe când avea vârsta de 24 de ani, într-o vilă din orașul ucrainean Trostianeț, pe atunci parte a Imperiului Rus. Aici a compus prima sa lucrare simfonică – uvertura „Furtuna” (1864).

Trostianeț este un oraș din nord-estul Ucrainei, care l-a găzduit la un moment dat pe  Ceaikovski. Vila, ca și restul orașului Trostianeț, se află acum în ruină după capturarea orașului la 1 martie 2022, în timpul invaziei ruse a Ucrainei.

După o lună de ocupație, în care se spune că civili au fost uciși de grenadele de mână rusești, forțele ucrainene au folosit bombardamente grele pentru a recăpăta controlul asupra Trostianeț.

Deși armata rusă a plecat acum, după o lună brutală, amintiri despre ocupația lor pot fi văzute peste tot. Clădirile – inclusiv vila în care a stat Ceaikovski – au fost distruse, iar litera „Z” a fost scrisă pe ruinele și mașinile din oraș. De când a început invazia în februarie, hrana și apa au devenit rare în Trostianeț, care are o populație de 25.000 de locuitori.

Ironia sorții

Locuitorii trebuie acum să se alinieze în fața Școlii de muzică pentru copii Ceaikovski, lângă muzeul cu același nume, pentru a colecta alimente. Civilii din Trostianeț au fost vizați de grenade de mână atunci când au protestat împotriva ocupației ruse, care a ucis doi oameni, potrivit Classic Fm.

Ironia sorții: recent, Ceaikovski (1840-1893) – primul compozitor rus a cărui muzică a câştigat un prestigiu internaţional, a fost interzis pe unele dintre scenele muzicale internaționale, pe fondul conflictului din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole