Vila în care a stat compozitorul Ceaikovski, distrusă (VIDEO)

Faimosul compozitor romantic rus Piotr Ilici Ceaikovski a stat, pe când avea vârsta de 24 de ani, într-o vilă din orașul ucrainean Trostianeț, pe atunci parte a Imperiului Rus. Aici a compus prima sa lucrare simfonică – uvertura „Furtuna” (1864).

Trostianeț este un oraș din nord-estul Ucrainei, care l-a găzduit la un moment dat pe  Ceaikovski. Vila, ca și restul orașului Trostianeț, se află acum în ruină după capturarea orașului la 1 martie 2022, în timpul invaziei ruse a Ucrainei.

După o lună de ocupație, în care se spune că civili au fost uciși de grenadele de mână rusești, forțele ucrainene au folosit bombardamente grele pentru a recăpăta controlul asupra Trostianeț.

Deși armata rusă a plecat acum, după o lună brutală, amintiri despre ocupația lor pot fi văzute peste tot. Clădirile – inclusiv vila în care a stat Ceaikovski – au fost distruse, iar litera „Z” a fost scrisă pe ruinele și mașinile din oraș. De când a început invazia în februarie, hrana și apa au devenit rare în Trostianeț, care are o populație de 25.000 de locuitori.

Ironia sorții

Locuitorii trebuie acum să se alinieze în fața Școlii de muzică pentru copii Ceaikovski, lângă muzeul cu același nume, pentru a colecta alimente. Civilii din Trostianeț au fost vizați de grenade de mână atunci când au protestat împotriva ocupației ruse, care a ucis doi oameni, potrivit Classic Fm.

Ironia sorții: recent, Ceaikovski (1840-1893) – primul compozitor rus a cărui muzică a câştigat un prestigiu internaţional, a fost interzis pe unele dintre scenele muzicale internaționale, pe fondul conflictului din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...