Vine iarna: Vânt puternic, în rafare, cod portocaliu și ploi

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață o avertizare cod portocaliu de vânt puternic în județele montane, dar și două coduri galbene de ploi și intensificări ale vântului în jumătate dintre județe. Specialiștii suțin că în anumite zone vântul va atinge 130 km/h.

Cod galben de intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică: 13 octombrie, ora 10:00 – 13 octombrie, ora 21:00.

În intervalul menționat, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 90…100 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…85 km/h.

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...