Kamala Harris în România: Vicepreședintele SUA a fost întâmpinat la Cotroceni de președintele Iohannis (VIDEO)

Publicat: 11 mart. 2022, 13:25, de Puterea.ro, în News , ? cititori
Kamala Harris în România: Vicepreședintele SUA a fost întâmpinat la Cotroceni de președintele Iohannis (VIDEO)

UPDATE: 14.01Vicepreședintele SUA a fost întâmpinat la Palatul Cotroceni de președintele Iohannis. Garda de onoare a prezentat onorul.

Ceremonia primirii oficiale

UPDATE: 13.36 – Mașina în care se află vicepreședintele SUA se îndreaptă, în coloană oficială, spre Palatul Cotroceni.

Update: 13.30 –  Vicepreședintele SUA a fost întâmpinată, la coborârea din avion, de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care i-a înmânat un buchet de flori. La întâmpinarea Kamalei Harris a fost prezent și ambasadorul României în SUA.

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a ajuns la Bucureşti, în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului. Avionul vicepreședintei Statelor Unite, aeronava Air Force Two, a aterizat la Aeroportul Internațional Henri Coandă de la Otopeni, la ora locală 13.10. 

Harris a venit în țara noastră pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu aliații de pe flancul estic al NATO.

Joi, oficialul american s-a aflat în Polonia, iar azi se întâlnește, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. La întrevedere participă şi premierul Nicolae Ciucă. Ceremonia primirii oficiale are loc la ora 14,00, pe platoul de ceremonii de la Cotroceni, şi va fi urmată de fotografia oficială în Holul de onoare. Iohannis şi vicepreşedintele SUA vor avea loc convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora, la ora 15,30, vor susţine declaraţii de presă comune.

Administraţia Prezidenţială a spus că prezenţa la Bucureşti a vicepreşedintelui Kamala Harris reconfirmă soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi angajamentul ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea administraţiei americane pentru abordarea responsabilă şi implicată a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, precum şi în gestionarea fluxurilor de refugiaţi de la graniţe şi acordarea de asistenţă umanitară. De asemenea, vizita vicepreşedintelui Kamala Harris are loc şi în contextul împlinirii, în 2022, a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic bilateral. De asemenea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întrevederea dintre Klaus Iohannis şi Kamala Harris va reprezenta un bun prilej pentru reafirmarea ataşamentului comun pentru consolidarea relaţiei transatlantice şi promovarea valorilor şi rezilienţei democratice.

A candidat pentru nominalizarea democrată la președinție la alegerile din 2020

Kamala Harris a candidat pentru nominalizarea democrată la președinție la alegerile din 2020 și a atras atenția publicului național înainte de a-și încheia campania pe 3 decembrie 2019. Și-a anunțat candidatura pentru vice-președinție alături de candidatul Joe Biden la alegerile din 2020. 

Părinții Kamalei Harris, Shyamala Gopalan și Donald Harris, s-au despărțit când ea avea cinci ani. Crescute de mama lor, care nu s-a mai recăsătorit, Kamala şi Maya sunt extrem de apropiate. În facultate, s-a bazat foarte mult pe susținerea colegelor din organizația studențească. Kamala Harris face parte dintr-o organizație de acest tip care are peste 300.000 de membri. Kamala a absolvit facultatea de drept la Universitatea California și și-a început cariera la Biroul Procurorului districtual din Almeda. 

În scurt timp a fost aleasă procuror-general al statului California

În 2003, ea a devenit procuror-şef în San Fancisco. În scurt timp a fost aleasă procuror-general al statului California, fiind prima femeie și prima persoană de culoare care a ocupat această funcție. În 2019 a intrat în cursa pentru președinție. Kamala a ales să îşi facă debutul în politică și a devenit astfel unul dintre politicienii în ascensiune din Partidul Democrat. În 2017, ea a devenit senator de California. 

În 2019, ea a intrat în cursa pentru președinția Statelor Unite. ”Ca tânăr procuror, am intrat pentru prima oară în sala de judecată şi am spus cele patru cuvinte care îmi vor ghida munca de-o viață: Kamala Harris, pentru oameni”

Aterizarea aeronavei Air Force Two în România (VIDEO)