Rețeta Ginei Bradea de cozonac pufos cu 10 gălbenușuri

Publicat: 22 apr. 2022, 14:31, de Otilia Caloian, în LIFESTYLE , ? cititori
Rețeta Ginei Bradea de cozonac pufos cu 10 gălbenușuri

Nu există Sărbători fără cozonac. Dacă doriți un cozonac extrem de bun, pufos și plin de nucă și rahat, această rețetă este perfectă. În filmulețul video veți găsi toate indicațiile celebrei Gina Bradea, pentru ca de Sărbători să aveți pe masă cel mai bun cozonac.

Durată de pregătire: 1 oră

Durată de preparare: 1 oră

Durată totală: 2 ore

Ingrediente cozonac Gina Bradea din 10 gălbenușuri

1 kg faina

14 g drojdie uscata Dr Oetker sau 40 g drojdie proaspata

10 galbenusuri

coaja de la 1 lamaie si 1 portocala

250-300 g zahar

400 ml lapte cald

150 g unt moale

50 ml ulei

vanilie sau 1 pastaie de vanilie

1 praf de sare

dupa gust stafide, rahat, cacao, nuca, fructe confiate

1 ou pentru uns

Modul de preparare îl găsiți în VIDEO.

Sursa rețetă: pofta-buna.com

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele