Virgil Musta: Suntem din nou în al 12-lea ceas. Secţiile ATI s-au umplut în mai puţin de o lună

Spitalele sunt pline, iar presiune pusă pe sistemul sanitar este din ce în ce mai mare. În acest context, medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă.

„Este din nou un moment foarte greu pentru comunitatea noastră. Chiar daca deocamdată resimt acest lucru în primul rând cei care se infectează și ajung la spitale cu forme severe de boală, numărul acestora a început să fie din ce in ce mai mare în ultimile zile și deja depășeste capacitatea spitalelor, iar aceasta nu este o glumă sau o exagerare.

Ceea ce poate să urmeze ne va afecta deja pe toți, dacă nu contribuim fiecare dintre noi în perioada imediat următoare la scăderea transmiterii virusului, astfel încat să diminuăm cât mai mult numărul celor care se infectează și automat și numărul celor care ajung să necesite spitalizare.

Mulți dintre d-voastră nu realizează înca în ce situatie reală ne aflăm și faptul că suntem, din nou, în al 12-lea ceas”, a precizat medicul.

Potrivit acestuia, Secțiile de Boli Infecțioase care internează cazurile Covid-19 sunt pline și se lucrează la capacitate maximă.

Celelalte spitale sunt și ele aproape pline, iar unele dintre acestea nu au posibilitatea să interneze forme severe, ci doar moderate, deoarece nu au capacitatea de a administra oxigen cu debit mare.

1 COMENTARIU

  1. Virgil Musta: Suntem din nou în al 12-lea ceas? Dar ce veți face pe ziua de mâine ?
    Bill Gates vrea să spună că lumea Nu este pregătită pentru următoarea pandemie, a raportat Wall Street Journal (WSJ). Citând exemplul diferențelor masive în vaccinările finalizate, Gates a declarat pentru WSJ că lumea are nevoie de fabrici care pot face un nou vaccin în 100 de zile și apoi să poată produce suficiente doze pentru întreaga lume în următoarele 100 de zile dacă vrem să fim pregătiți pentru următoarea pandemie. El a cerut, de asemenea, ca națiunile să investească mai mult în sistemele de sănătate și a evidențiat trei răspunsuri majore pentru combaterea COVID-19, lucru pe care l-a făcut și în 2015 .
    Bill Gates spune că nu suntem pregătiți pentru următoarea pandemie https://www.youtube.com/watch?v=xuCXpNsp0m4&t=7s

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...