Visul neîmplinit al lui Michelangelo devine realitate (VIDEO)

Un nou pod se înalţă deasupra râului Tibru, însă doar pentru câteva zile: artistul francez Olivier Grossetete a reconstruit din carton Ponte Farnese, proiectul nerealizat al lui Michelangelo, şi l-a suspendat în aer cu ajutorul unor baloane aerostatice, spre uimirea trecătorilor.

Potrivit EFE, podul volant şi efemer uneşte două dintre cele mai frumoase clădiri istorice ale oraşului. Este vorba de Palazzo Farnese, actualul sediu al Ambasadei Franţei, şi de Villa Farnesina, construită la începutul secolului al XV-lea de bancherul papilor, Agostino Chigi. Înstărita familie Farnese a cumpărat proprietatea bancherului, iar cardinalul Alessandro Farnese visa să poată străbate râul pentru a se plimba de la o vilă la alta.

Proiectul de construcţie a podului a fost încredinţat la vremea aceea marelui artist Michelangelo Buonarroti, dar a rămas nerealizat. În prezent se poate vedea un cap de pod care iese din Palazzul Farnese şi străbate Via Giulia.

Infrastructura efemeră va putea fi văzută zburând deasupra râului

Artistul francez a realizat podul din carton presat, creând o pasarelă de 18 metri lungime pe care a suspendat-o prin trei mari baloane deasupra râului.Instalaţia artistică, realizată cu ajutorul Ambasadei Franţei şi a companiei WeBuild, a fost asamblată marţi seară. Infrastructura efemeră va putea fi văzută zburând deasupra râului timp de patru zile, potrivit primarului capitalei, Virginia Raggi, prezentă la inaugurare.

Podul din carton are totuşi o ameninţare la orizont: prognozele meteo anunţă furtuni şi ploi torenţiale la mijlocul săptămânii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...