Vitali Klitschko: Mă tem că Putin va lansa arma nucleară peste Kiev

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că este îngrijorat de posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească o armă nucleară tactică asupra Kievului.

„Siguranţa este principala prioritate în acest moment… Da, desigur că ne facem griji şi sperăm că războinicii noştri ne apără, dar riscul este încă acolo şi fără partenerii noştri, fără Statele Unite şi ţările europene nu putem supravieţui”, a declarat Klitschko, într-un interviu acordat la CNN.

Primarul orașului Kiev a adăugat că nu există „nicio îndoială” că capitala ucraineană este în continuare „principala ţintă” a Rusiei.

Klitschko îi avertizează pe rezidenţii care se întorc la Kiev să fie precauţi, spunând: „… în calitate de primar al Kievului, spun oricui: îmi pare rău, este riscul vostru personal, dar nu vă putem da garanţii … Atâta timp cât există război în Ucraina, nu putem da garanţii niciunui ucrainean”. El a afirmat că atacurile ruseşti ar putea avea loc „în orice secundă”.

 

3 COMENTARII

  1. Declarația comună a Președintelui Republicii și a Primului Ministru al Finlandei privind aderarea Finlandei la NATO are impact asupra acțiunilor actuale ale Rusiei în Ucraina?

    Aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va contribui la descurajarea Rusiei, spune analistul de securitate

    Rusia nu a invadat niciodată o țară din NATO și singura dată când a fost invocat articolul 5 a fost 9/11. NATO ar distruge micuța armată jalnică a Rusiei. Nu cred că s-ar schimba ceva. Rusia ar amenința în continuare, iar NATO nu i-ar păsa și i-ar lăsa să intre. Rusiei se descurcă atât de rău încât nu ar putea schimba nimic în Ucraina, cu excepția utilizării armelor nucleare, în care apoi SUA s-ar implica. Chiar dacă Rusia ar fi cerut mobilizarea armatei sale, le va dura mult timp să o facă și până atunci situația de pe câmpul de luptă s-ar fi schimbat complicitate. Deci, ca întotdeauna,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...