Vitali Klitschko: Mă tem că Putin va lansa arma nucleară peste Kiev

Publicat: 12 mai 2022, 18:00, de Otilia Caloian, în Internațional , ? cititori
Vitali Klitschko: Mă tem că Putin va lansa arma nucleară peste Kiev
Vitali Klitschko

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că este îngrijorat de posibilitatea ca preşedintele rus Vladimir Putin să folosească o armă nucleară tactică asupra Kievului.

„Siguranţa este principala prioritate în acest moment… Da, desigur că ne facem griji şi sperăm că războinicii noştri ne apără, dar riscul este încă acolo şi fără partenerii noştri, fără Statele Unite şi ţările europene nu putem supravieţui”, a declarat Klitschko, într-un interviu acordat la CNN.

Primarul orașului Kiev a adăugat că nu există „nicio îndoială” că capitala ucraineană este în continuare „principala ţintă” a Rusiei.

Klitschko îi avertizează pe rezidenţii care se întorc la Kiev să fie precauţi, spunând: „… în calitate de primar al Kievului, spun oricui: îmi pare rău, este riscul vostru personal, dar nu vă putem da garanţii … Atâta timp cât există război în Ucraina, nu putem da garanţii niciunui ucrainean”. El a afirmat că atacurile ruseşti ar putea avea loc „în orice secundă”.

 

Otilia Caloian și-a început cariera jurnalistică la începutul anilor 2.000. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Finanțe-Bănci. Este specializată în jurnalismul economic și de ... vezi toate articolele