Vitamina D previne decesele și formele grave de COVID-19

De când a început pandemia, diferite studii au confirmat faptul că vitamina D previne formele grave de COVID-19, ba mai mult, reduce decesele cauzate de acest virus.

Oamenii de știință din Israel susțin că au cele mai bune dovezi de până acum privind importanța nivelurilor crescute de vitamină D în lupta cu boala. Aceștia spun că o cantitate mai mare de vitamina D previne formele grave de boală sau decesele din cauza COVID-19.

Deci, se confirmă că lipsa vitaminei D crește semnificativ riscul de a face o formă gravă de boală, teorie larg răspândită încă din primul an de pandemie.

Actualul studiu arată o legătură strânsă între deficitul de vitamine și decesul sau gravitatea bolii în rândul pacienților infectați COVID-19, informează Times Of Israel.

Ce este nou

Noutatea cercetării constă în analizarea nivelului de vitamină D înainte de infectare. Studiul a fost publicat în revista medicală Plos One. Prin concluziile sale, studiul permite o evaluare mai bună decât în ​​timpul spitalizării, când nivelurile de vitamină D pot fi mai scăzute în urma efortului organismului de a lupta cu virusul. 

Cercetătorii de la Universitatea Bar-Ilan și de la Centrul Medical Galilee susțin că rezultatele obținute arată impactul puternic al vitaminei D asupra severității bolii. Oamenii de știință spun că se poate prevedea forma de boală în urma infectării dacă se știe cantitatea de vitamină D și vârsta pacienților.

Studiul se bazează pe cercetările efectuate în timpul primelor două valuri de COVID-19 din Israel, înainte ale virusului din Israel, înainte ca vaccinurile să fie disponibile. În acea perioadă, în 2020, suplimentele de vitamine erau luate pentru întărirea imunității. Deficitul de vitamina D este endemic în Orientul Mijlociu, inclusiv în Israel, unde aproape patru din cinci persoane au un nivel scăzut de vitamina D.

Prin administrarea de suplimente înainte de infecție, noul studiu din Israel arată că pacienții ar putea evita cele mai grave efecte ale COVID-19. Până acum, au fost făcute puține analize despre importanța vitaminei D în tratarea pacienților de COVID-19. Oamenii au fost sfătuiți să ia suplimente de vitamina D doar la indicațiile medicilor, pentru că excesul poate produce efecte adverse grave.

Potrivit studiului, pacienții cu deficit de vitamina D (20 ng/ml) au avut de 14 ori mai des o formă severă sau critică de COVID decât cei cu 40 ng/ml. Pe de altă parte, mortalitatea în rândul pacienților cu niveluri suficiente de vitamina D a fost de doar 2,3%, în contrast cu 25,6% în grupul cu deficit de vitamina D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Denunț exploziv la Parchetul General privind mafia din Craiova

Un om de afaceri din Craiova a făcut la începutul acestui an un denunț exploziv la fostul procuror general Gabriela Scutea privind aranjamentele și...