Viză pentru atleta din Belarus forțată de autoritățile țării sale să plece acasă

Atleta din Belarus care a refuzat ordinul oficialilor echipei sale de a se retrage din competiția olimpică și de a zbura acasă este în siguranță, fiind în prezent plasată sub protecția poliției japoneze.

Oficiali ai jocurilor spun că alergătoarea Kristina Timonovskaia, în vârstă de 24 de ani, a petrecut noaptea într-un hotel de pe aeroportul Haneda din Tokyo. Kristina Timonovskaia a fost dusă cu forța la aeroport, duminică, pentru că și-a criticat antrenorii. Comitetul Olimpic din Belarus a afirmat că „starea emoțională” a atletei a fost motivul pentru care s-a decis trimiterea în țară a acesteia.

Sprintera, care trebuia sa concureze luni in proba feminină de 200 de metri, s-a plâns anterior pe rețelele de socializare că a fost înscrisă într-o altă cursă în scurt timp, dupa ce s-a constatat că unele coechipiere nu erau eligibile pentru a concura.

I-au dat o oră pentru a-și face bagajele

Tsimanouskaya a afirmat ca oficialii au venit in camera ei si i-au dat o oră pentru a-și face bagajele înainte de a fi escortată la Haneda. Ea spune că a fost „presată” de oficialii echipei să se întoarcă acasă și a cerut ajutorul CIO. Tsimanouskaya a cerut protecția poliției la terminalul aeroportului Haneda pentru a nu fi nevoită să se îmbarce în avion, exprimându-și temerile pentru siguranța sa dacă ar fi fost returnată în Belarus.

Republica Cehă și Polonia au anunțat public că sunt gata să ofere sportivei o viză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...