Viziunea autohtonă pentru digitalizare se pliază pe obiectivele Uniunii Europene

Viziunea României în ceea ce priveşte reforma în domeniul digitalizării este una care se pliază pe obiectivele Uniunii Europene, a scris ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, pe pagina sa de Facebook, adăugând că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede aproximativ 4 miliarde de euro la pilonul „Transformare digitală”.

Potrivit acestuia, obiectivele privind digitalizarea, stabilite în forma actualizată a PNRR, sunt cloud-ul guvernamental, digitalizarea în sănătate, educaţie, justiţie, dar şi digitalizarea ANAF, cu scopul ridicării nivelului de colectare a taxelor.

„Continuăm discuţiile informale cu Comisia Europeană în această etapă în care lucrăm la ‘finisarea’ Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Am avut astăzi o discuţie cu Margrethe Vestager, vicepreşedinta Comisiei Europene, unul dintre coordonatorii la nivelul Comisiei al procesului de elaborare şi evaluare a planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă. M-am bucurat să constat încă o dată că viziunea noastră în ceea ce priveşte reforma în domeniul digitalizării este una care se pliază pe obiectivele UE. Obiectivele noastre privind digitalizarea, stabilite în forma actualizată a PNRR, sunt cloud-ul guvernamental, digitalizarea în sănătate, educaţie, justiţie şi nu în ultimul rând digitalizarea ANAF, care să contribuie la ridicarea nivelului de colectare a taxelor (unde stăm prost, mult sub media UE). Avem alocaţi aproximativ 4 miliarde de euro pilonului Transformare digitală, există componente digitale şi în reformele şi investiţiile din ceilalţi piloni. M-am bucurat să aud adjectivul ambiţios în timpul discuţiei”, a notat Ghinea.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a subliniat că a discutat cu Margrethe Vestager şi despre nevoia de investiţii în autostrăzi, în condiţiile în care România este ţara care solicită cele mai multe fonduri pentru sectorul rutier. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole