Vlad Voiculescu, acuzații false în problema carantinării județului Timiș

Printre acuzațiile făcute după ce a fost demis, ex-ministrul a spus și că în județul Timiș localitățile ar fi carantinate pe criterii politice. În plus, directorul Direcției de Sănătate Publică ar fi ieșit prost la o evaluare și s-ar fi intervenit politic în sprijinul său. Datele dovedesc contrariul iar șeful DSP susține că nu a avut parte de nicio verificare și nici n-o putea avea, ca interimar.

„Vrei să faci ceva, ţi se pare, nu ţi se pare, ci ai date concrete că la Timişoara se impune carantina, directorul DSP de la Timişoara, de la judeţul Timiş, are carnet de partid de la un anumit partid. De la PNL în cazul de faţă. Directorul DSP propune carantinarea Timişoarei şi a localităţilor care au primari USR PLUS, le exclude de la carantinare pe cele care au primari PNL. Este noaptea minţii”, a spus Voiculescu la Digi24.
În replică, Flavius Cioca, directorul DSP Timiș a venit cu explicații pe Facebook și a arătat că lucrurile nu sunt deloc așa.

Conform datelor prezentate de acesta, localitățile pe care Direcția pentru Situații de Urgență, după votul CJSU, cu avizul INSP, le-a introdus în carantină la propunerea DSP Timiș, în anii 2020-2021 sunt: 11 cu primari PNL, 5 primari PSD, 2 USR și unul de la Pro România.

Vlad Voiculescu a mai declarat, vineri seară, tot la Digi24, că directorul DSP a fost evaluat „săptămâna trecută” de dr. Moldovan (care a fost demisă și ea – n.r.), iar „rezultatele se vor fi văzut”, numai că „între timp a existat o intervenție”, făcând referire la schimbarea lui din funcție.

Șeful DSP Timiș spune că nu știa nimic despre nicio evaluare. Mai mult, legea vorbește despre o evaluare anuală, iar Cioca nu s-ar califica deoarece are mai puțin de șase luni în funcția de director interimar al DSP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...