Vlad Voiculescu, acuzații grave la adresa premierului Cîțu: S-a transformat în epidemiologul țării. Și-a bătut joc de munca unei echipe

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut, vineri dimineață, prima conferință de presă după ce a fost demis de premierul Florin Cîțu, la adresa căruia a lansat acuzații foarte grave.

Vlad Voiculescu spune că România este o țară care și-a asumat un anumit nivel de transparență și un guvern investit cu doar câteva luni în urmă „în ideea ca toți suntem egali în fața legii”, acestea erau valorile de bază ale Coaliției, spune fostul ministru.

„În schimb, ne-am pomenit cu un guvern care transmite către parchet lucruri pe care nu le transmite public. Un premier care dă un semnal, semnalul că pentru orice om din sistem de sănătate este că, dacă vrei să aperi interesul public, dacă vrei transparență, dacă vrei să oferi informații publice, trebuie să te temi, pentru că dacă deranjezi pe cine nu trebuie, sistemul va acționa împotriva ta cu tot ce are. Gestionarea pandemiei asa cum s-a petrecut in ultimele luni a avut parte de cateva episoade pe care publicul le-a realizat mai putin. Premierul României nu a discutat mai deloc cu Ministerul Sănătății. A lansat targeturi, ținte, fără să discute cu nimeni. Florin Cîțu s-a transformat în epidemiologul țării. Vorbea de lucruri pe care nu le cunoștea, pe care nu le-a discutat cu experții. Este un lucru peste care putem sa trecem la nivel personal, e un lucru mai putin imbucurator pentru un stat. Fiecare accident din sistemul sanitar a fost manipulat, folosit politic de catre opozitie, sigur, este firesc, ce este nefiresc e ca parteneri de coalitie sa foloseasca accidente sau moduri mai putin perfecte de a aborda o situatie precum cele de la Foisor, respectiv de la Babes. Lucruri care nu țineau de Ministerul Sănătății”, a declarat Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Florin Cîțu și-a bătut joc de munca unei echipe

El explică faptul că responsabilitatea clară pentru evacuarea de la Spitalul Foișor era în sarcina altcuiva.

„Am lăsat lucrurile astea să treacă pentru că m-am gândit că într-un guvern de coaliție există totuși limite. În final, ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe, pe care și-a permis să o evalueze exact ca Tudorel Toader acum câțiva ani”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...