Vlad Voiculescu, despre acuzațiile lui Rafila privind neregulile existente la Ministerul Sănătății: Îl doare în cot de proiectele astea

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat după ce Alexandru Rafila a declarat că a descoperit că un proiect de cinci milioane de euro din PNRR are consultanță de 25 de milioane de euro. Din acest motiv, actualul ministru al Sănătății a decis să sesizeze Corpul de Control al premierului.

Este vorba despre Agenția Națională pentru Investiții în Sănătate. Potrivit PNRR-ului negociat în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu, funcționarea instituției este finanțată cu cinci milioane de euro și consultanța cu 25 de milioane de euro. Astfel, Rafila a decis să sesizeze Corpul de Control.

Într-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu susține că Rafila minte. Conform acestuia, investițiile pe care ar fi trebuit să le sprijine ANDIS – Agenția Naționala pentru Dezvoltarea Infrastructurii Spitalicești – sunt estimate la 1,7 miliarde de euro.

„Dacă domnul Rafila ne arată un singur obiectiv de investiții mari (publice sau private) în care cheltuielile cu studiile de fezabilitate, monitorizarea construcției, documentația de achiziție să fie sub 1.5%, îmi pensez sprâncenele și merg în emisiune la Gâdea să îi oferim împreună o nouă specializare domnului Rafila: aceea de medic specialist în investiții. Găsim sigur o universitate care să îi dea repede și un doctorat în așa ceva.

Pe lângă cele de mai sus, în suma respectivă era și asistență tehnică permanentă inclusiv pentru pornirea și funcționarea instituției. O listă completă mai jos, pentru cei interesați”, a scris Voiculescu.

Vlad Voiculescu: Pe domnul Rafila îl doare în cot de proiectele astea

Cele cinci milioane sunt un bonus de la Comisia Europeană, a mai declarat Vlad Voiculescu.

„În mod normal, costurile de funționare ale instituțiilor unui stat ar trebui să fie suportate de către acesta, nu din fonduri europene. Am reușit cu greu să convingem Comisia să ne dea atâtea fonduri europene pentru sănătate după ce banii de spitale regionale au rămas necheltuiți în exercițiul anterior. Condiția a fost să avem un plan pentru noile investiții și o echipă care să le implementeze. Acest plan și acea echipă trebuia să se construiască în jurul ANDIS – aducând profesioniști în sistem. Dar ce știu și cei de la comisie? Microbiologul Rafila construiește spitale cu funcționarii din minister.

Realitatea este că pe domnul Rafila îl doare în cot de proiectele astea. E durere de cap și dânsul vrea să fie în continuare consultant – comentator.

Românii își pot lua la revedere de la spitalele regionale, românii vor rămâne cu veninul îmbrăcat în „expertiza” domnului Rafila, în mirările și surâsul domnului Gâdea. Vom avea parte de toate acestea din plin în anii ce vin”, a mai explicat Voiculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole